Edelliset kaksi kautta Korisliigassa KTP:tä valmentanut ja kesällä alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkuetta luotsannut Anton Mirolybov siirtyy Saksan Pro B:tä pelaavan Uni-Riesen Leipzigin päävalmentajaksi.

Mirolybov, 39, korvaa päävalmentajan paikalta terveydellisistä syistä sivuun siirtyneen Thomas Krzywinskin. Uni-Riesen Leipzig on aloittanut kautensa viidellä tappiolla ja joukkue on sarjassa viimeisenä.

– Palaan erittäin tyytyväisin mielin tuttuun paikkaan. Teen parhaani, jotta saavutamme joukkueen kanssa sille asetetut tavoitteet, Mirolybov kommentoi seuran verkkosivuilla.

Mirolybov debytoi joukkueen peräsimessä tulevana sunnuntaina 30. lokakuuta, kun Leipzig kohtaa vieraskentällä Rhöndorf Dragonsin.

– Anton on meille oikea lahja, hän oli jo kesällä meidän toiveissamme. Hän on erittäin asiantunteva ja täyttää kaikki meidän kriteerimme: paljon kokemusta nuorten pelaajien valmentamisesta, hän tuntee tämän paikan ja hänellä on kokemusta Pro B:stä, seuran toimitusjohtaja Werner Sholz kertoo.

Suomen naisten maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2011-2014 toimineelle Mirolyboville Saksa on tuttu maa. Mirolybov siirtyi jouluna 2005 Ari Tammivaaran kakkosvalmentajaksi Saksan kakkosbundesliigaa pelanneeseen Mitteldeutscheriin, minkä jälkeen hän on ehtinyt toimia päävalmentajana eri joukkueissa niin Pro A:ssa kuin Bundesliigassakin.

Korisliigaan KTP:n päävalmentajaksi hän siirtyi Saksan kolmannen sarjatason UBC Hannover Tigersista kaudelle 2014-15.