Ranskalaisjoukkue SIG Strasbourgin apuvalmentaja Lassi Tuovi jatkaa pestissään, vaikka Henrik Dettmann väistyy syrjään päävalmentajan paikalta. Tuovi toimii jatkossa uuden valmentajan Vincent Collet’n aisaparina.

Strasbourgin päätöksen taustalla on alavireinen kauden alku. Joukkue on Ranskan Pro A:n viimeisellä sijalla neljän tappion ja yhden voiton myötä. Mestarien liigassa Strasbourg on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan.

– Pettymys on tietysti suuri, kun emme saaneet otteluita käännetyksi. Varsinkin, kun viimeisimmät pelit olivat selvästi isoja kehitysaskeleita alkusyksyn peleihin. Tulos on kuitenkin se, mikä huipputasolla merkitsee, ja täytyy ottaa opiksi tämä kokemus, Tuovi kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Strasbourgin päävalmentajaksi palaava Collet luotsasi viime keväänä Strasbourgin Ranskan liigan ja Eurocupin hopeasijoille, ja kauden päätteeksi hänet palkittiin Ranskan liigan vuoden valmentajana.

Tuovi on aloittanut jo harjoitusten vetämisen yhteistyössä yhden Euroopan parhaan valmentajan kanssa ja osaa arvostaa muun muassa Ranskan maajoukkueen vuoden 2015 EM-kultaan luotsanneen Collet’n oppeja.

– Ensimmäiset keskustelut ja harjoitukset uuden, menestyneen valmentajan kanssa ovat olleet kiehtovia. Olen aina ihaillut Collet’n joukkueita ja siksi olen myös otettu vastuusta ja mahdollisuudesta, joka minua tänä talvena odottaa.

Tuovi, 29, on iästään huolimatta keitetty monenlaisissa liemissä myös valmennuspuolella. Loukkaantumiseen päättynyt pelaajaura jatkui päävalmentaja Mika Turusen aisaparina Lappeenrannan NMKY:ssä joukkueen mestaruuskausilla 2004-06.

Susijengin valmennusjohtoon Tuovi nimitettiin kesällä 2010 ja toimittuaan vuodet 2011-14 Namika Lappeenrannan päävalmentajana Korisliigassa hän siirtyi helmikuussa 2015 Dettmannin perässä turkkilaiseen Besiktasiin.

Turkissa Tuovi jatkoi apuvalmentajana kevään 2016 loppuun, vaikka Dettmann irtisanottiin päävalmentajan paikalta edellisenä syksynä.