Lähes parin viikon pelitauolta tositoimiin palannut Korihait kohtasi keskiviikkoillan kotipelissä jopa 11 ottelun voittoputkessa liihotelleen Helsinki Seagullsin. Korihait pystyi yllättämään sarjakärjen komealla 96-79-voitolla.

Erityisen tunteikkaan kohtaamisesta teki Korihai-kasvatti Gerald ”Junnu” Leen paluu Pohitulliin, tällä kertaa vieraspaidassa, sekä tietysti Gerald Lee Sr:n ja Gerald Lee Jr:n kohtaaminen vastakkaisissa joukkueissa.

– Pohitulliin oli todella mukava palata ja fiilis oli hyvä, kun yleisön vastaanotto oli niin lämmin. Nyt se ei ole enää niin hyvä, Junnu manaili pelin päätyttyä Korihaiden sivujen mukaan.

– Tappio tuli yksinkertaisesti siitä syystä, että Korihait pelasi meitä kovempaa. Huomiseksi suunniteltu vapaapäivä on nyt peruttava ja katsottava filmiltä, mikä meni pieleen ja mitä voidaan parantaa sunnuntaiksi.

Junnu antoi tunnustusta myös korinaluspainikaverilleen Marcus Vanille.

– Marcus on kyllä aika iso kaveri, jolla on hyvät kädet kahmimaan levypalloja. Samoin (Eric) McAlister ja (Dominique) Leekin napsivat muutamia hyviä levyreitä.

Vierasjoukkueen valmentaja Mikko Larkas yhtyi Leen analyysiin siitä, mikä koitui Pohitullissa Seagullsin tappioksi.

– Päästiin alkuun johtoon, pelattiin ihan fiksusti. Korihait sen sijaan tuli pitkältä tauolta ja kärsi ehkä käynnistymisvaikeuksista, mutta muutti intensiteettiään toiselle jaksolle ja siihen me ei pystytty enää vastaamaan. Meistä tuli pehmeitä ja kotijoukkue sai taas kotiyleisön edessä lisää virtaa. Hieno meininki täällä, rummut soi ja porukka kannusti omiaan, Larkas kiteytti.

Voitto sai jopa Korihai-luotsi Jarno Nikulan kielenkannat pehmenemään.

– Alussa kun Seagulls pääsi karkuun, juteltiin jätkien kanssa, että eihän me pelata nyt ollenkaan niin kuin on sovittu. Oltiin pehmeitä ja liian kaukana kaverista. Mutta siitä se sitten lähti. Pojat pelasivat tänään todella hyvin. Hyvä voitto.

Pallosta huolehtimiseen Nikula oli myös tyytyväinen.

– Ei näitä pelejä voita, jos on 18-19 menetystä tilastossa. Siinä ollaan petrattu.