Suomen koripalloilun kirkkain tämänhetkinen tähti Petteri Koponen sai kutsun Linnan juhliin. Koponen kirjoittaa Ylen sivujen blogissaan kuitenkin, ettei pääse osallistumaan tapahtumaan.

Koponen sai kutsun myös pelatessaan Himkissä, mutta tuolloinkin työt estivät osallistumisen juhliin. Tällä kertaa Koposella olisi periaatteessa ollut ikkuna avoinna, sillä Barcelona pelasi sunnuntaina ja seuraava peli on edessä perjantaina Istanbulissa. Barcelonalta ei kuitenkaan herunut vapaata itsenäisyyspäivän vastaanottoa varten.

– Sain toista kertaa kutsun Linnan juhliin, mutten ikävä kyllä tälläkään kertaa pääse paikalle. Kysyin seuralta olisiko mahdollisuutta päästä osallistumaan, mutta he eivät antaneet siihen lupaa. Se on ihan ymmärrettävää tässä peli- ja harjoitteluruuhkassa. Meillä on tiukka aikataulu tällä hetkellä ja täytyy muistaa, että missasin kuukauden treenejä kokonaan onnettomuuden takia. Kutsu oli kuitenkin hieno huomionosoitus ja toivottavasti joskus olisi mahdollisuus päästä aistimaan juhlien tunnelmaa. Tällä kertaa kuitenkin joudumme tyytymään katsomaan juhlia netin välityksellä kotoa, Koponen kirjoittaa blogissaan.

Koponen muistuttaa, että vaikka hän ja muut ammattilaiset pelaavat ulkomailla, niin he ovat myös edustamassa Suomea maana. Pelaajien antama kuva itsestään heijastuu myös heidän kotimaahansa.

– Mielestäni ulkomailla pelaavat suomalaiset edustavat myös Suomea ja ovat tietyllä tapaa Suomen suurlähettiläitä siellä missä ovat. Suomalaispelaajilla on hyvä maine ulkomailla. Ainakin kaikki ketkä itse tunnen ja tiedän, niin suomalaiset hoitavat hommansa ja ovat ammattimaisia ja luotettavia työläisiä. Se on tärkeä juttu myös seuroille, sillä he tietävät, että suomalaisiin voi luottaa, muistuttaa Koponen.

Koposen itsenäisyyspäivämietteet luettavissa kokonaisuudessaan Ylen sivuilta.