Pyrintö pääsee kolmen viikon joulutauolle kahden peräkkäisen voiton saattamana, kun se kaatoi vakuuttavan esityksen jälkeen KTP:n Pyynikillä selkein 87-67 (53-41) numeroin.

Pyrintö oli ottelussa kiistatta parempi. KTP.ltä ei löytynyt jenkkinelikon ulkopuolelta korintekouhkaa käytännössä ollenkaan ja se luonnollisesti helpotti kotijoukkueen puolustusta olennaisesti.

– Emme onnistuneet toteuttamaan omaa peliämme kuin vaiheittain. Pyrintö oli tänään parempi, KTP:n Joona Tuomala myönsi ottelun jälkeen.

Pyrinnön suurimman pistemäärän ottelussa heittänyt Topias Palmi oli peliesitykseen tyytyväinen.

– Valmistauduimme peliin hyvin ja pelasimme, kuten sovittiin. Pelasimme hyvin. Ainoa negatiivinen asia oli menetysten määrä ja KTP rankaisi niistä aina. Siten se pysyi pelissä mukana. Vaikka saimme paljon myös koriin johtavia syöttöjä, niin joulun jälkeisissä peleissä on pystyttävä pitämään paremmin pallosta huolta, Palmi pohti Pyrinnön sivujen mukaan.

KTP:n päävalmentaja Ray Ailuksen mukaan joukkue ei päässyt pelissä omalle tasolleen.

– Valmistauduimme kyllä pelaamaan Palmia, Minardia ja Lehtoa vastaan, mutta silti he dominoivat peliä tänään. Heidän lisäkseen Bullock tuotti vaikeuksia, vaikka tiesimme miten he kaikki pelaavat.

Emme pärjänneet 1 vs 1 ja Pyrinnön materiaali jyräsi voittoon. Saimme pelissä kaksi hyvää vaihetta, mutta ne olivat liian lyhyitä. Meillä on kaksi nuorta takamiestä, Herrala ja Kaukiainen, joille minulla on nyt, jos koska, mahdollisuus antaa vastuuta. Neljän jenkin jälkeen meillä ei ollut mahdollista rekrytoida enää kotimaisia profiilipelaajia. Baileyn tulon myötä pystymme pelaamaan pallo-screenejä myös hänen kauttaan. Herrala on pelannut lähes kiitettävän syksyn ja kyllä tärkein syy tappioomme oli, että Pyrintö oli tänään hyvä.

Päävalmentaja Ilkka Palviainen oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen.

– Ennakoin hyvää peliä, kun molemmat joukkueet saivat valmistautua peliin rauhassa. Näin tapahtuikin. Myös KTP pelasi hyvin aggressiivisesti ja puolusti intensiivisesti. Olimme paljon 1 vs 1 pelaamisen varassa, mutta onneksi meillä oli tänään kovia onnistujia. Topias Palmin huippupelin lisäksi haluan nostaa esiin kapteeniemme Antero Lehdon ja Ricky Minardin panoksen. Viime pelistä pois olleiden herrojen valmistautuminen oli, kuin sotaan valmistautumista. Niin kova oli miesten taisteluhalu. Onnistuimme selättämään myös päälle yrittäneen flunssa-aallon ja pääsemme kolmen viikon joulutauolle voittaneena joukkueena.