Salon Vilpas tarjosi kotiyleisölleen maukkaan lauantai-illan piristyksen, kun Mestarien liigassa kaksi komeaa vierasvoittoa harjannut Joensuun Kataja kaatui Salohallissa lukemin 93-63 (52-30). Kauhajoella Karhu paini BC Nokian nurin toisella puoliajalla, karaten hienoon 88-82 (40-40) –kotivoittoon.

Salohallin lehterit pullistelivat ääriään myöten täysinä lauantai-illan Korisliigan kärkikamppailussa, kun Vilpas isännöi Joensuun Katajaa. Peräti 1670-päisen yleisömeren edessä pelattu ottelu kulki kotijoukkueen hallinnassa ylösheitosta päätössummeriin, Vilppaan juostessa kotiyleisön näkökulmasta varsin makeaan 93-63 (52-30) –voittoon.

Ottelussa oli ratkaisun makua ilmassa jo avauspuolikkaan aikana. Toisen jakson alussa takamies Juwan Staten ja laituri Desmond Williams venyttivät kotijohdon jo 14 pisteeseen kaksissa tuumin riuhtaistun 8-0 –runin päätteeksi. Tämän jälkeen Vilpas venytti johtoa pallonhallinta toisensa jälkeen ja puoliajan isolle tauolle lähdettiin jo kotijoukkueen 22 pisteen johtoasemasta.

Kolmannella neljänneksellä Kataja nousi hetkeksi vielä taistelemaan ja päätösjakson alussa Rion Brown kavensi kotijohdon 13 pisteeseen. Vilpas havahtui tästä ja ottelun hahmoksi noussut kotijoukkueen laituri Williams venytti hetkeä myöhemmin kolmosellaan kotijohdon jälleen 20 pisteeseen. Okko Järvi käytti eron pari minuuttia ennen päätössummeria jo 32 pisteessä, ennen kuin Kataja-sentteri Tommi Huolila pääsi siistimään kasvattajaseuraansa vastaan vapaaheittoviivalta loppulukemiksi 93-63.

Kotijoukkueen voiton takuumiehenä toimi tripla-tuplan 11 pisteellä, 15 levypallolla ja 10 syötöllä operoinut sisäpelaaja Al’lonzo Coleman. Vilppaan pistetykkinä toimi peräti 31 pistettä nakuttanut laituri Williams ja kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Nathan Buss (14 pistettä/4 levypalloa) ja Matias Ojala (13/6).

Ilman Teemu Rannikkoa pelanneen Katajan vahvimmat suorittajat lauantaina olivat 22 pistettä heittänyt Ilari Seppälä, 13 pistettä ja 8 levypalloa tililleen kirjauttanut Rion Brown, sekä kasvattajaseuraansa vastaan 23 minuuttia urakoinut Huolila (5/6/2 syöttöä/2 torjuntaa).

Kauhajoen Karhu tarjosi niin ikään kotiyleisölleen makeaa mahan täydeltä lauantai-illan kierroksella. Puoliajalla vielä tasan ollut ottelu BC Nokiaa vastaan kääntyi Karhun vahvan päätösjakson turvin kotijoukkueelle numeroin 88-82 (40-40).

Päätösjakson alussa Karhu käväisi jo parhaimmillaan turvallisen tuntuisessa 14 pisteen johdossa, mutta näätäpaidat tulivat viisi minuuttia ennen päätössummeria takamies Isaiah Wilkersonin johdolla jo kuuden pisteen iskuetäisyydelle. Karhun sisäpelaaja Kammeon Holseyn, sekä isäntien oikeissa paikoissa kovia stoppeja ottaneen puolustuksen avulla Karhu kuitenkin piti BC Nokian tukevasti takanaan ja tyylitteli vierasjoukkueen Kentwan Smithin päätösminuutin onnistumisista huolimatta hienoon 88-82 –kotivoittoon.

Karhun riveistä kovinta jälkeä voitto-ottelussa tekivät 25 pistettä heittänyt Holsey, 21 pistettä nakuttanut Hollins sekä vahvasti jokaisen 29 peliminuuttiaan suorittanut Juho Lehtoranta (7/8/2 syöttöä/2 riistoa).

BC Nokian parhaimmistoon lukeutuivat väkivahva takamies Wilkerson (24/6/2), 22 pistettä heittänyt ja 4 riistoa raapinut Niko Mattila sekä totutun monipuolisesti onnistumisia tililleen kerännyt laituri Eldar Skamo (8/8/4/1 torjunta).