Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue eteni Turkissa pelattavissa EM-kisoissa puolivälieriin jättäen alkulohkossaan taakseen keskinäisten pelien korieron turvin koripallon suurmaat Turkin ja Kreikan. Vaikka pahasti tappiolla olleiden Sudenpentujen toisen puoliajan hurja loppukiri ei riittänyt voittoon asti, niin kurottu koriero takasi jatkopaikan. Kreikka voitti Suomen lopulta kahdella pisteellä 71-73 (25-42).

Kreikka dominoi koko ensimmäistä puoliaikaa ja kolmannella neljänneksellä näytti jo hetken toivottomalta, kun Sudenpennut vajosivat 20 pisteen taakse.

– Jos haluamme pärjätä tällä tasolla, niin meidän pitää olla aggressiivisia ja aktiivia koko viisikolla. Sitä emme olleet ensimmäisellä puoliajalla. Kreikka käytti sen heti hyväkseen, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Ratkaisu lähti tietysti pojista itsestään. Pukukopissa puhuimme, että pitää pystyä pelaamaan aktiivisemmin ja isommalla energialla. Toki emme olleet puhuneet korierosta pojille mitään, kunnes noin 13 minuuttia ennen loppua paljastimme, että emme olekaan 20 tappiolla vaan 13.

Suomi sai hävitä Kreikalle korkeintaan seitsemän pistettä, jotta Turkin, Kreikan ja Suomen keskinäinen koriero olisi Sudenpennuille suotuisa. Suomi löysikin täysin uuden peli-ilmeen ja kuroi eroa sisukkaasti askel kerrallaan.

Ero heilahteli pitkään kymmenen pisteen huonommalla puolella, kunnes ottelun loppumetreillä alkoi Sudenpentujen viimeinen kiri. Kreikka joutui rikkomaan jatkuvasti korin alla järkälemäistä Hannes Pöllää, joka kiitti ja kuittasi vapaaheittoviivalta. Hetkeä myöhemmin Teemu Knihtisen kolmonen ja Vili Nymanin miehinen ajo toivat Suomen ”pisteen johtoon” 65-71.

Viimeisellä minuutilla Pöllä rouhi vielä itselleen vapaaheitot ja Edon Maxhuni pääsi ajamaan Kreikan puolustuslinjan keskeltä tilanteeksi 67-71. Kreikka pääsi nostamaan vielä kakkosen, mutta Maxhuni viimeisteli loppulukemat vapaaheitoillaan.

– Kun ollaan takana ja sieltä lähdetään nousemaan, niin onhan se kerta kaikkiaan hurja suoritus. Olen ylpeä niin pelaajista kuin muista valmentajistakin. Ville Neva on videomiehenä valvonut joka yö neljään asti ja löysi sitä kautta Vili Nymanille muutaman pelin, jotka avasivat hänelle ajolinjoja.

Pöllä oli jälleen Sudenpentujen ”the man in the middle” 17 pisteellä ja 12 levypallollaan. Pistetehtailusta Pöllän lisäksi pitivät huolta Maxhuni (18/2/4 syöttöä), Nyman (8/9) ja fantastisen toisen puoliajan pelannut Andre Gustavson (12/4).