Eurocupin jatkolohkot alkavat keskiviikkona. Kilpailun ainoana suomalaisedustajana nähdään Sasu Salin, joka havittelee paikkaa kahdeksan parhaan joukossa Gran Canarian kanssa.

Gran Canaria selvitti helposti tiensä jatkoon alkulohkosta voittamalla kymmenestä pelistään yhdeksän. Kanarialaiset saivat neljän joukkueen jatkolohkoon seurakseen espanjalaiset Murcian ja Fuenlabradan sekä venäläisen Lokomotiv Kubanin. Lohkosta kaksi parasta etenee kahdeksan parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin.

– Ei lohko ole meille huono. Tunnemme espanjalaisvastustajat luonnollisesti hyvin ja olemme voittaneet Fuenlabradan ja Murcian jo tällä kaudella. Katselin juuri Lokomotivin rosteria ja siellä on hyviä pelaajia. He pelasivat ensimmäisen lohkovaiheen vähän huonosti, mutta se on tosi kova joukkue, Salin arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

Gran Canaria on jo voittanut tällä kaudella Fuenlabradan ja Murcian. Fuenlabradaa vastaan Gran Canaria otti historiansa suurimman voiton ACB-liigassa voittamalla 51 pisteen erolla ja heti seuraavalla kierroksella Murcia sai kotikentällään kokea Gran Canarian vahvuuden. Salinin mukaan joukkueet sopivat hyvin Gran Canarialle.

– Ne pelaavat espanjalaista korista ja ovat vähän samantyylisiä kuin mekin. Meillä on joitain taktisia juttuja, jotka pelaamme samalla tavalla kuin he, joten se helpottaa heitä vastaan pelaamista. Mielestäni meidän pelaajiemme laatu on kuitenkin parempi. Meidän täytyy vain pistää kaikki peliin ja pelata kovaa. Murciaa vastaan vieraissa olimme fyysisiä ja aktiivisia ja samalla tavalla pitää pelata nytkin.

Lohkovoitto tavoitteena

Viime kaudella Euroliigan Final Fouriin tiensä selvittänyt Lokomotiv lukeutui koko kilpailun voittajasuosikkeihin, mutta joukkueen peli takelteli alkulohkossa, jossa se jäi lopulta neljänneksi. Salin ei kuitenkaan aliarvioi venäläisiä. Gran Canaria aloittaa jatko-ottelut juuri Lokomotivia vastaan.

– Ensimmäinen peli antaa jo suuntaa missä mennään. Mielestäni Lokomotiv on kovin vastustajamme, vaikka he jäivät omassa lohkossaan neljänneksi. Heillä on hyvä materiaali, ja jos heidän vahvistuksensa pelaavat hyvin, niin he ovat todella kovia. Heidän venäläispelaajansa eivät välttämättä ole aivan samaa tasoa. Avauspelissä on hyvä ottaa heti luulot pois.

Gran Canaria on menestynyt hyvin Eurocupissa parin viime kauden aikana. Toissa vuonna joukkue eteni aina finaaliin saakka, mutta silloin Himki oli Petteri Koposen johdolla liian vahva. Viime kaudella Gran Canaria hävisi välierissä niukasti pisteellä kilpailun lopulta voittaneelle Galatasaraylle. Vaikka joukkueessa on vaihtuvuutta, niin Gran Canarialla on myös eurokokemusta ja –menestystä, joka on sitä tärkeämpi mitä pidemmälle kilpailu etenee.

– Luulen siitä olevan apua. Pablo Aguillar ja Richard Hendrix ovat voittaneet Eurocupin ja Bo McCalebb sekä Hendrix ovat pelanneet Euroliigaa. Meillä on kovia jätkiä eikä kukaan odota tästä helppoa vaihetta. Vastassa on hyviä joukkueita, mutta voitimme myös viime vuonna Euroliigajoukkueita. Tuuriakin aina tarvitaan, itsekin Euroliigakokemusta Olimpija Ljubljanan riveistä omaava Salin miettii.

– Uskon meidän menevän tästä lohkosta jatkoon ja tavoitteena on mennä lohkon ykkösenä. Kotona meidän pitää voittaa jokainen joukkue ja sitten vieraissa napata riittävästi voittoja, Salin jatkaa.