Laituri Alexander Madsen allekirjoitti kesällä kaksivuotisen sopimuksen tshekkiläisen USK Prahan kanssa. Ensimmäistä ammattilaiskauttaan ulkomailla pelaava 21-vuotias on nopeasti ottanut ison roolin prahalaisseurassa.

Madsen matkasi Vltavan varrelle maajoukkuekesän jälkeen ja on asettunut hyvin aloilleen uusiin maisemiin.

– Olen viihtynyt hyvin. Praha on hieno kaupunki, maa on halpa, siellä on helppo elää ja seura on hoitanut kaikki viimeisen päälle. Ei ole mitään valittamista ja sääkin suosii, Madsen heittää Koripalloliiton tiedotteessa.

Kouvolan Poikien kasvatti debytoi Korisliigassa jo vuonna 2011 ja pääsi viime keväänä juhlimaan Kouvojen paidassa Suomen mestaruutta. Jos sopeutuminen Prahaan on sujunut ilman ongelmia, niin uusi sarja ja uusi pelitapa ovat tuoneet mukanaan pienoisia haasteita.

– Pelitapa on hyvin erilainen kuin Suomessa. Tshekissä pelataan paljon 5vs.5 -peliä ja settipelejä, kun taas meillä Kouvoissa oli aika ”run and gun” -tyylistä peliä. Kun hyökkäyksessä avautui paikka ratkaisulle, niin se käytettiin. Siinä on ollut oma haasteensa.

– Juoksemme pidempiä settejä ja tuntuu monesti, että peli menee hitaaksi ja seisoskeluksi. Tshekissä on hyvin erilainen pelityyli, Madsen valottaa.

Ammattilaisuralle lähtiessä on tärkeä ottaa sopivan mittainen askel, jossa vastuuta on tarjolla ja siten kehitys jatkuisi. Tilastojen valossa Madsenin debyyttikausi on täyttänyt tavoitteen. Madsen on pelannut keskimäärin yli 30 minuuttia ottelua kohden ja hän on joukkueessaan toiseksi tehokkain pistemies 12,6 pisteen keskiarvolla. Levypalloja on tarttunut kouriin 5,6 keskiarvolla ja torjuntoja on tullut keskimäärin 1,2 ottelua kohden. Ne riittävät joukkueen tilastoissa ykköspaikalle. Lisäksi hän on syöttötilaston neljäs 1,6 korisyötön keskiarvolla.

Hyvät otteet on myös noteerattu. Madsen valittiin mukaan Tshekin liigan tähdistöotteluun, jossa nuoret ottivat voiton konkareista ja lisäksi hän oli mukana donkkikilpailussa, josta ei kuitenkaan voittoa tullut.

– Tämä on ollut todella hyvä askel. Olen päässyt pelaamaan paljon ja vastuuta on tullut. Olen oppinut paljon uusia asioita. Varsinkin uran alku ulkomailla on oppimisvaihetta ja tämä on ollut erinomainen kokemus, Madsen hehkuttaa.