Koriliigan joulukuun pelaajaksi valittu Salon Vilppaan Desmond Williams ei tiennyt Suomesta juuri mitään ennen tänne tuloaan, mutta uskoi agenttinsa kanssa keskusteltuaan, että Korisliiga olisi hänelle ensimmäinen ensiaskel matkalla eurooppalaiseen koripalloammattilaisuuteen.

– En vaivannut päätäni miettimällä liikoja. Halusin keskittyä oppimaan koripalloammattilaisuutta päivä kerrallaan, tuumii Williams Koripalloliiton tiedotteessa.

– Totta puhuen olen ollut yllättynyt siitä, miten kautemme on lähtenyt alkuun niin joukkueen kuin henkilökohtaisellakin tasolla. Tiesin, että osaan pelata koripalloa ja että meillä on hyvä joukkue, mutta odotin paljon jyrkempiä ylä- ja alamäkiä. Pitää vain olla kiitollinen kaikesta, mitä olemme saaneet osaksemme.

Vilpas pelasi vuosikaudet Korisliigassa pudotuspeliviivan tuntumassa, kunnes viime helmikuussa jokin napsahti kohdalleen ja salolaiset rynnivät aina yhden onnistuneen heiton päähän Korisliigan välieristä.

Vaikka Vilpas uudistui lähes kokonaan kesällä, viime kevättalven henki on jatkunut tällä kaudella.

– Me olemme kuin veljet. Laskemme leikkiä keskenämme, mutta tiedämme myös, milloin olla hiljaa ja keskittyä pelaamiseen. Tunnemme toisemme hyvin tässä vaiheessa kautta ja luotamme toisiimme, Williams vakavoituu.

– Pakko myös korostaa valmennusjohdon tärkeyttä. Coach (Joonas) Iisalo on huikea tyyppi, selvästi ikäistään kokeneempi valmentaja. Hän tuntee tämän pelin juurta jaksain ja on tehnyt asiat minulle ja meille todella helpoiksi, Williams hehkuttaa.