Karhu-luotsi hehkutti voittoa – ”Hieno nousu ja olen ylpeä joukkueen taistelusta”

 

Karhu esitti komean nousun päätösneljänneksellä, kun se aiheutti Seagullsille sen kauden avaustappion 92-85-lukemin. Voitto maistui syystäkin makealta Karhun leirissä.

Karhu lähti sunnuntaina haastamaan Korisliigaa johtavaa Seagullsia Helsinkiin. Seagulls oli voittanut kaikki kauden yhdeksän kotiottelua, ja kun Karhulta oli sivussa DeVaughn Washington,

Washingtonin puuttuminen ei näkynyt Karhun pelissä. Jokainen pelanneesta seitsikosta täytti paikkansa täydellisesti. Karhu hävisi levypallot peräti 41–26, antaen kotijoukkueelle 19 hyökkäyslevypalloa. Karhu paikkasi tämän olemalla hyökkäyspäässä aktiivinen. Se haastoi Gullsien puolustusta, josta palkintona oli 26 vaparia. Niistä upottiin 25 kappaletta. Karhun kolmoset löysivät tiensä koriin ratkaisuhetkillä, joka nosti heittoprosentin 35:teen. Menetyksiä Karhulle tilastoitiin 13 kappaletta, kun taas kotijoukkue menetti pelivälineen 19 kertaa.

– Aika hankalaa lähteä peliin, kun yksi iso jenkki on sivussa. Toteutimme kuitenkin hyvin omia asioita, mitä olimme sopineet etukäteen. Siinä vaiheessa, kun neljännellä neljänneksellä ero kasvoi 11 pisteeseen, menimme paikkaprässiin, mikä muutti pelin rytmiä. Gulls rupesi passivoitumaan ja me rupesimme hyökkäämään kohti koria. Ja siinä kohtaa kun peliä ratkottiin, niin kapteeni Sarcevic oli ylivoimaisesti kentän paras pelaaja. Hieno nousu ja olen ylpeä joukkueen taistelusta, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kiitteli omia pelaajiaan Karhun sivuilla.

Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas harmitteli joukkueen vaikeaa loppua, jolloin voitto karkasi helsinkiläisten käsistä.

– Meillä on jostain syystä ollut tosi vaikeaa. Alussa oli meiltä ehkäpä kauden parata puolustusta, sillä vastustaja teki 15 minuuttiin 19 pistettä. Pääsimme lopussa kuskin paikalle ja johtoon, mutta varmasti pelaajat jo luuli, että peli oli ohi. Sitten rupesimme puskemaan ja seisoskelemaan. Karhu oli hyvä ja he heittivät pallot koriin silloin kun piti. Tappioputki katkaistaan harjoittelemalla ja yhdessä tekemisellä, Larkas lupasi.