Karhu palaa kotiluolaan keskiviikkona ja vieraaksi saapuu KTP.

Karhu (11 voittoa/9 tappiota) yllätti sunnuntaina Seagullsin Helsingissä ja nousi samalla sarjataulukossa sijalle kolme. Karhu on taulukossa tasapisteissä Katajan kanssa, mutta joensuulaiset ovat pelanneet kolme ottelua Karhua vähemmän. Gullsien tappio oli heidän ensimmäinen kotisalissa, joten Lokit etenevät sarjaa nyt 9/1 kotisaldolla. Voittamalla keskiviikkona nousee Karhu kotisaldossa tasoihin Gullsien kanssa. Juuri Gulls on aiheuttanut Karhulle kauden ainoan kotitappion. Se tuli sarjan avauskierroksella, joten Karhun kotivoittojen putki on nyt kahdeksan pelin mittainen. Viimeisistä viidestä pelistä Karhu on voittanut neljä ja 10 edellisen pelin saldo on 6/4.

Sunnuntaina Karhu pelasi ilman loukkaantunutta DeVaughn Washingtonia. Hänellä on alaraajavamma, jota tutkittiin tarkemmin maanantaina. Tutkimusten tuloksia ei vielä ole tullut, mutta keskiviikkona mies on sivussa. Karhulla on tuolle paikalle jo tuuraaja. Karhussa aikaisemmin kaudella 2014–2015 pelannut sentteri Devonne Giles (203 cm ja 103 kg) saapui maahan sunnuntaina ja oli Kisahallissa seuraamassa voittoisaa ottelua.

KTP (6/13) löytyy sarjataulukosta sijalta yhdeksän. Jumbona oleva Korihait ovat neljä pistettä perässä, mutta pudotuspeleihin kotkalaisilla on matkaa vain kaksi pistettä. KTP tarvitseekin kipeästi voittoja. KTP:n viisi viimeistä peliä ovat sujuneet kehnosti, sillä voittoja niistä on irronnut vain yksi. Tämä tuli joulukuun lopussa kotipelissä Kouvoja vastaan pistein 100–77. KTP on voittanut vieraissa vain kerran, kun se lokakuun puolivälissä haki voiton Uudestakaupungista 66–85. Edellisen ottelun kotkalaiset pelasivat keskiviikkona 4. tammikuuta, jolloin se hävisi Salossa 79–70.

Karhu ja KTP ovat kohdanneet kaudella kaksi kertaa. Ensimmäisen kohtaamisen Karhu voitti kotonaan lokakuussa 88–68, mutta hävisi Kotkassa marraskuun lopussa 75–68.

– Vastassa isokokoinen ja kovaa korille menevä KTP. Meidän tulee keskittyä siihen, ettemme päästä KTP:tä liian helpolla lähelle koria ja hoitaa levypallopelaaminen huomattavasti edellistä ottelua paremmin. Oman hyökkäyksen pallon liike ja suoraviivaisuus, sekä siirtyminen nopeasti puolustuksesta hyökkäykseen, ovat meidän tärkeimmät teemat illan kamppailussa. Gilesin liittyminen kokoonpanoon auttaa meitä varmasti monella saralla ja nyt tärkeintä onkin tuoda hänet peliin sisään kaikessa rauhassa, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen pohtii Karhun sivuilla.