Uusi vuosi tuo Vilppaalle uuden vastustajan. Korisliigaa on pelattu jo 19 kierrosta, mutta Vilpas ja Kouvot iskevät keskiviikkona yhteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Samaan aikaan Vilpas on kohdannut KTP:n, Joensuun Katajan, BC Nokian ja Tampereen Pyrinnön jo kolmesti. Keskiviikon ottelu on samalla kauden ensimmäinen liigapeli Juho Nenoselle, joka solmi viikonloppuna loppukauden kattavan sopimuksen Vilppaan kanssa.

Vilpas lähtee Kouvolan kaatoon sarjakärkenä tasapisteissä Helsinki Seagullsin kanssa. Sillä on 19 ottelusta 15 voittoa ja viimeinen tappio on Kisahallista marraskuulta. Sen jälkeen voittojuna on puksuttanut jo yhdeksän kertaa raiteillaan. Kouvojen kausi on ollut melko käänteinen. Vaikeuksia on riittänyt ja hallitsevalla mestarilla on kasassa seitsemän voittoa 18 ottelusta. Jo tässä vaiheessa täytyy kuitenkin muistutella kotijoukkueen vaarallisuudesta. Sen joutui kokemaan juuri ennen vuodenvaihdetta Joensuun Kataja tappionumeroin 93-82.

– Kouvoilla on ollut vaikea vuosi loukkaantumisten ja muutosten johdosta. He ovat kuitenkin voittaneet liki 70% kotipeleistään, joten minkäänlaiseen aliarviointiin ei ole varaa, painottaa Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo seuran tiedotteessa.

Kouvot saa jalkeille miehistön, joka ei ainakaan pelkää heittää kolmosia. Se tykittää liigassa eniten palloa ilmaan kaaren takaa (30.2 kertaa per ottelu) ja onnistuneita kolkkeja on tullut yli 10 ottelua kohti. Hyvänä heittoiltana se tekee siitä vaarallisen.

Ykköstykki on 193-senttinen Steven Pledger, joka lataa liki kymmenen kolmosta ilmaan joka ottelussa. Keskiviikon ottelussa peräti kolme miestä on varustettu GTD-merkinnällä (Appleby, Andersen, Kantonen), joten lopulliseen kokoonpanoon on vielä aikaista ottaa kantaa.

Kouvot on voittanut yhdeksästä kotipelistään kuusi, vieraissa yhdeksästä pelistä on vain yksi päättynyt voittoon. Kotona se on pussittanut pisteitä komeasti 88.2 ottelua kohti. Siinä se on liigan kolmanneksi paras.

Jos on Poikolan Kouvot ahkeroinut bonusviivan takana, Vilpas on puolestaan kunnostautunut kakkosissa. Se on tehnyt liigan tehokkainta jälkeä korin läheisyydessä (54.8%). Silti suurin ero joukkueiden välillä on pakkipään pitävyydessä. Vilpas on liigajoukkueista päästänyt omaan päähän vähiten pisteitä (76.3), Kouvot eniten (85.6).

Vierasjoukkue pääsee Kouvolaan täydellä 12 miehen ryhmityksellä. Mikko Koivisto on yhä syrjässä, mutta sunnuntaina viikinkien kanssa sopparin tehnyt Juho Nenonen pukee ensimmäistä kertaa. Jännä juttu, sillä Nenonen pelasi viimeisen liigapelinsä juuri Mansikka-aholla viime huhtikuussa.

– Meidän täytyy pystyä kontrolloimaan Kouvojen nopeat hyökkäykset, kolmen pisteen heitot sekä levypallot. Kun pystymme näihin, meillä on realistinen mahdollisuus tuoda pisteet Kouvolasta Saloon, arvioi Iisalo.