Karhu otti keskiviikkona jo yhdeksännen kotivoiton putkeen, kun se kaatoi vieraaksi saapuneen KTP:n lukemin 105–81 (35–45).

Helpolla voitto ei kuitenkaan tullut. Peliin ryminällä ja tiukalla puolustuksella tullut KTP johti ensimmäisellä kympillä jo 6-28. Sitten Karhu vaihtoi puolustusmuodoksi paikkaprässin, mikä sotki vieraiden kuvioita. Lopulta Karhu nousi selvään voittoon.

– Ehkä lähdimme peliin takki auki, kun olimme sunnuntaina voittaneet sarjakärki Seagullsin, Karhun Juho Lehtoranta pohti seuran sivuilla.

– Kun saimme puolustuksen kuntoon, niin heitotkin alkoivat uppoamaan, Lehtoranta näki pelin ratkaisuksi.

KTP:n päävalmentaja Ray Ailus myönsi kauhajokisten paremmuuden.

– Karhu oli tänään parempi joukkue. Alussa saimme hyviä heittopaikkoja ja laitoimme sisään. Kun heitto kulki, oli puolustukseen helpompi palata. Totuus on se, että meidän tehot tulevat jenkeiltä, joten tänäänkin suunnitelmana oli se, että he pelaavat niin kauan kuin jaksavat, Ailus totesi.

Karhu sai otteluun mukaansa tuoreimman vahvistuksensa Devonne Gilesin.

– Ehkä jo eilisissä treeneissä alun asennevamma oli ennakoitavissa ja minun olisi siihen pitänyt puuttua tiukemmin. Treenasimme kuitenkin kovaa, jotta saimme Gilesiä sisään meidän pelisysteemiin. Giles pelasi tänään ehkä ennakkosuunnitelmia vähemmän, mutta hänellä on vähän flunssaa ja seuraava peli on edessä jo perjantaina, Karhu-luotsi Sami Toiviainen kertoi.