Sarjakakkonen Salon Vilpas saa kotikentälleen keskiviikkona Korihait. Vilppaan peli on hyvin uomissaan ja salolaiset lähtevät tutulla reseptillä kaatamaan vierailevaa joukkuetta.

Vilppaan rosteri koki viikonloppuna uuden muutoksen. 13 ottelua Vilppaan paidassa pelanneen Nate Bussin kontrahti seuran kanssa päättyi ja pariskunta Buss palaa jenkkeihin perjantaina. Uutta sopimusta ei tarvinnut kauaa odotella, sillä Bussien seuraava osoite löytyy Australiasta. Ilmaston puolesta ei huono vaihtokauppa.

Joonas Iisalo marssittaa kentälle yhdentoista miehen kokoonpanon, jossa Juho Nenonen, Matias Ojala, Allonzo Coleman ja Riku Laine pyörittävät ison pään rotaatiota. Mikko Koivisto on edelleen toipilaana, mutta muuten ryhmä on terveenä ja täynnä energiaa.

Selvää on, että Vilpas menee kaksi seuraavaa peliä tällä kokoonpanolla, mutta loppuviikosta on odotettavissa jo uutisia Bussin korvaajasta. Ensimmäiseksi tulee vastaan Korihait, jolle kausi on ollut vaikea. Harjoituskaudella voitosta voittoon edennyt haillauma on jämähtänyt liigajumboksi ja 19 ottelusta vain neljä on päättynyt voittojuhliin. Etenkin vieraskentillä meno on ollut tuskaista, sillä voittotili näyttää bussimatkoilta puhdasta nollaa. Vilpas on voittanut viimeisestä kymmenestä pelistään yhdeksän, Korihait kaksi.

Vilpas on kohdannut Korihait kahdesti. Kotona se pöllytti vakkasuomalaisia 91-57, mutta Pohitullissa nähtiin aivan toisenlainen taisto. Ottelu ratkesi viimeisellä sekunnilla Desmond Williamsin upottaessa Vilppaan voittokorin 74-76.

– Isot teemat pysyvät samoina Korihaita vastaan, mutta muutamia yksityiskohtia teemme eri tavalla. Korihaita vastaan pitää pystyä vastaamaan pelikovuuteen ja etenkin levypalloissa pitää pärjätä, linjaa Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo illan pääkohtia seuran tiedotteessa.

Vilpas Vikings – Korihait keskiviikkona kello 18:30 Salohallissa.