Korihait pystyi pistämään Vilppaalle kampoihin kolme neljännestä, mutta yhdellä huippuneljänneksen aikana Vilpas ratkaisi ottelun ja uusikaupunkilaiset joutuivat pettymään. Vilpas otti joukkueiden keskiviikkoisesta kohtaamisesta 92-74-voiton.

Korihait vei nimiinsä kaksi ensimmäistä jaksoa, mutta kolmannella Vilpas tuli vahvasti ja kuittasi sen nimiinsä 32-9 eikä Korihailta löytynyt enää päätösjaksolla kirivaihdetta voitosta taisteluun.

– Ensimmäisellä puoliajalla onnistuttiin hyvin. Juostiin paljon, puolustettiin hyvin, tehtiin perusasioita ja yritettiin osua, analysoi hailuotsi Jarno Nikula seuran sivuilla.

– Kolmas jakso olikin sitten musta. Vilpas nosti intensiteettiä ja me alettiin taas kierrellä kauempaa. Salolaiset tykittivät pari kolmosta pohjaan ja (Juwan) Staten alkoi juosta kenttää ympäri.

Salon valmentaja Joonas Iisalo ruoski omiaan lähinnä ensimmäisen puoliajan tyhmistä pikkuvirheistä, mutta korosti pienten asioiden merkitystä kokonaisuudessa.

– Kolmannella jaksolla saatiin kanavoitua energia oikeisiin asioihin ja saatiin katkoja. Puoliajalla peräänkuulutin lähinnä malttia. Ja onhan Staten aika pitelemätön pelaaja sille päälle sattuessaan. Ensimmäisellä puolikkaalla Uki oli kyllä todella hyvä.

Nikula ei suostunut vielä kauden tässä vaiheessa miettimään mahdollisia karsintoja, vaan peräänkuulutti taisteluhenkeä koko joukkueelta edelleen.

– Perjantaina on iso ottelu KTP:tä vastaan, eikä kirvestä olla kyllä vielä heitetty kaivoon, Nikula puhkui.