Petteri Koponen sekä Erik Murphy olivat isossa roolissa, kun heidän joukkueensa juhlivat voittoja euroturnauksissa. Molemmat olivat joukkueidensa parhaita pistemiehiä.

Kaksi edellisotteluaan Euroliigassa hävinnyt Barcelona palasi voittojen tielle kaatamalla kotikentällään turkkilaisen Anadolu Efesin 89-78 (33-34). Koponen tuli jälleen tehokkaasti vaihdosta kentälle ja upotti nopeassa tahdissa yhdeksän pistettä. Koponen nousi isoon rooliin myös päätösneljänneksellä tyrehdyttäessään turkkilaisten takaa-ajoa kolmella onnistuneella kolmosellaan ja sekä upottamalla vapaaheittonsa sisään. Koponen heitti kolmen pisteen heittonsa upeasti 6/8 ja keräsi joukkueensa korkeimman pistemäärän 20. Tilastoihin kirjattiin 26 minuutissa myös neljä syöttöä ja kolme riistoa. Koposen lisäksi Barcelonan onnistujiin kuului ensimmäistä peliään pelannut Vitor Faverani (18/8), joka liittyi joukkueeseen aiemmin viikolla.

– Tärkeä voitto meille. Faverani toi meille paljon ja ehkä Barcan historian kovin debyytti, Koponen kehui brassisentteriä Koripalloliiton tiedotteessa.

Omaa iltapuhdettaan hän kehui maltillisemmin.

– Sain pari kovaa heittoa sisään, tyytyväinen Koponen totesi vaatimattomana.

Voitto oli Barcelonalle äärimmäisen tärkeä, sillä se nosti katalonialaiset jälleen pudotusviivan tuntumaan. Barcelonalla on nyt 18 pelistä kahdeksan voittoa ja se nousi yhdeksänneksi.
Ottelutilastot

Murphyn ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg otti Mestarien liigassa kotivoiton kroatialaisesta Cibonasta 71-56 (32-26). Murphy oli joukkueensa paras pistemies yhdessä AJ Slaughterin kanssa pussittamalla 13 pistettä. Lisäksi hän otti kolme levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja otti yhden riiston. Hänen teholukunsa 19 oli myös joukkueen korkein. Strasbourg on nyt lohkossaan kolmantena kahdeksalla voitolla ja viidellä tappiolla. Sillä on vielä mahdollisuudet nousta lohkokakkoseksi.
Ottelutilastot

Argentiinan liigassa Samuel Haanpään Obras Basket koki toisen peräkkäisen kotitappion, kun se hävisi Hispano Americanolle 84-92 (40-42). Haanpää keräsi 12 minuutissa kolme pistettä. Obras on nyt etelälohkossa kuudentena.
Ottelutilastot