Korisliigan hallitseva Suomen mestari Kouvot isännöi helsinkiläistä Seagullsia maaliskuun 3. päivänä poikkeuksellisesti Espoossa.

Mestarit Metro Areenalla -tapahtumassa on vahvasti urheilukaupungiksi profiloituneen Kouvolan kaupungin rinnalla mukana myös Espoo, jolla on vahva historia valtakunnallisessa urheilussa, ja erityisesti koripallossa.

Kouvojen toiminnanjohtaja Eero Lehtisen mukaan uusia toimintatapoja on etsittävä. Myös rohkeita ideoita on toteutettava, aivan kuten urheilussakin.

– Kouvolan talousalueen resurssit paikallisen urheilun tukijana ovat positiivisen ongelman edessä, kun menestyviä pääsarjatason joukkueita on useassa lajissa. Taloudellinen päätöksenteko keskittyy jatkuvasti yhä enemmän pääkaupunkiseudulle, ja Kouvolaan sijoittuvan urheilutoiminnan kilpailukyky on koetuksella. Nyt viemme ensimmäistä kertaa kotipelimme Kehä I:n tuntumaan tavoitteena paitsi kotipelien yleisöennätyksemme (3733 katsojaa kevään 2016 viimeisessä finaalissa Kouvolan jäähallissa) rikkominen, myös niiden yritysryhmien tavoittaminen, joille Kouvola on “väärässä paikassa”, Lehtinen sanoo seuran tiedotteessa.

Korisliigan myynnistä ja markkinoinnista vastaava Janne Pelkonen on vahvasti Kouvojen hankkeen takana.

– Mestarit Metro Areenalla on uusi poikkeuksellinen tapahtumaottelu hieman ennen Korisliigan kevään huipentumaa. Tapahtuma rikastaa koko Korisliigan toimintaa ja tukee liigan kehittämistä markkinoinnillisesti. Olemme erittäin innostuneita Kouvojen rohkeasta ideasta tuoda Kouvolaa esille uusilla markkina-alueilla.

Kouvojen normaalin kotipyhätön Mansikka-ahon liikuntahallin lehtereille mahtuu enimmillään puolisentoista tuhatta katsojaa, mikä osaltaan vaikutti seuran viimekeväiseen päätökseen viedä välierät ja loppuottelut Kouvolan jäähalliin.

– Valitettavasti myös Mansikka-ahon oheispalvelut asettavat meille rajoituksia sen suhteen, mitä voimme yritysasiakkaillemme sekä vaativimmille katsojillemme tarjota, Lehtinen taustoittaa.