Lauri Markkasen Arizonan yliopisto venytti voittoputkensa Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa kahteentoista voittamalla legendaarisen UCLA:n 96-85 (48-37). Markkanen oli jälleen oivassa vedossa heittämällä 18 pistettä ja kauhomalla 7 levypalloa.

Ottelusta ei puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun UCLA:n tavoitteena on perinteikkäästi pitää yllä korkeaa tempoa ja juosta mahdollisimman paljon. Arizona piti kuitenkin kotijoukkueen aisoissa ja johti parhaimmillaan 14 pistettä toisella puoliajalla, mutta UCLA tuli takaisin kannoille.

Reilu minuutti ennen loppusummeria UCLA ylsi vielä kuuden pisteen päähän, mutta Markkanen donkkasi hyökkäyslevypallon sisään virheen kera ja vei vapaaheitollaan ”Wildcatsin” 9 pisteen johtoon, josta UCLA ei enää noussut. UCLA oli ennen tappiota voittanut 11 peräkkäistä kotipeliään.

Markkanen teki erinomaista heittotyötä läpi ottelun: kakkoset upposivat 4/9, kolmoset 3/4 ja vapaaheitot 6/6. 18 pisteen lisäksi hän haki 7 levypalloa, joista 4 hyökkäyspäässä. Minuutteja Markkaselle kertyi 32.

11 mestaruudella UCLA on miesten yliopistokoripallon kaikkien aikojen menestynein joukkue. Tälle kaudelle kolmanneksi asiantuntijoiden rankkaaman UCLA:n tähtinimiin kuuluu mm. teinisensaatio Lonzo Ball, jonka illan saldo oli 24 pistettä, 6 levypalloa ja 8 syöttöä. Ballin odotetaan olevan ensi kauden NBA:n varaustilaisuuden kärkinimiä.
Ottelutilastot

Alex Murphyn ja Northeasternin toisen puoliajan kiri ei riittänyt Hofstraa vastaan. Murphy heitti 18 pisteestään 15 toisella puoliajalla, mutta Northeastern hävisi 73-78 (32-41). Monipuolinen Murphy tehtaili 18 pisteensä lisäksi 9 levypalloa ja 4 syöttöä 36 minuutissa.

Remu Raitasen San Franciscon yliopisto selätti vieraissa San Diegon 60-43 (30-21). Raitanen sai peliaikaa 25 minuuttia heittäen 5 pistettä ja jakaen yhden syötön.

Joonas Tahvanaisen Utah Valley sai tiukassa ottelussa CSU Bakersfieldiä vastaan mahdollisuuden tasoittavaan kolmoseen, mutta heitto jäi vajaaksi ja CSU Bakersfield voitti 65-68 (36-41). Tahvanainen upotti kaikki pelitilanneheittonsa (2p 1/1, 3p 2/2) keräten 8 pistettä 13 minuutissa.

Fiifi Aidoon Grand Canyon nousi viimeisen neljän minuutin 13-5-runilla niukkaan 59-61 (28-22) -voittoon Seattlen yliopistoa vastaan. Aidoo jäi pisteittä 3 peliminuutissa.