Roope Ahonen oli huippuvireessä Kreikan liigassa, kun hän johdatti joukkueensa voittoon heitettyään komeasti 17 pistettä. Tshekin liigassa Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun USK Praha otti kolmannen peräkkäisen voittonsa.

Ahosen Kolossos otti ison voiton kaataessaan vieraskentällä Rethymnon 83-77 (41-38). Ahonen heitti erinomaisilla prosenteilla (1p: 4/5, 2p: 2/3, 3p: 3/3) 17 pistettä ja lisäksi tilastoihin kertyi kolme levypalloa, kaksi korisyöttöä ja yksi riisto. Hänen teholukunsa 20 oli joukkueen paras. Toista kauttaan Kreikassa pelaava Ahonen teki samalla piste-ennätyksensä sarjassa.

Voitolla Kolossos vankisti asemiaan sarjan kärkikuusikossa ja jätti selkänsä takana olevan Rethymnon kahden voiton päähän. Samalla se nousi tasapisteisiin edellä olevien Arisin ja PAOK:n kanssa.

– Hemmetin kova ja tärkeä voitto meille. Vastustaja on meidän takana sarjataulukossa, niin siinäkin mielessä hyvä venyminen koko jengiltä. Oli hyvä heittopäivä ja liikutimme palloa tosi hyvin. Vastustaja veti kovia heittoja sisään, mutta pystyimme vastaamaan heidän jokaiseen runiinsa, Ahonen kertasi ottelua Koripalloliiton tiedotteessa.

Tshekin liigassa Madsenin USK Praha jatkoi vahvoja otteitaan ja voitti kotikentällään sarjakakkosen Pardubicen 74-62 (33-35). Madsen oli jälleen joukkueensa avainpelaajia urakoidessaan 30 minuuttia ja hän merkkautti monipuolisen tilastorivin 10 pistettä, kahdeksan levypalloa, kolme korisyöttöä, kaksi riistoa ja yhden blokin. USK Praha on voittanut nyt 20 pelistään puolet ja on noussut sarjassa kuudenneksi.

Argentiinan liigassa Samuel Haanpään Obras palasi voittojen tielle kukistamalla kotikentällään Estudiantesin 80-71 (37-28). Haanpää oli kentällä 11 minuuttia ja heitti sinä aikana kaksi pistettä sekä jakoi yhden korisyötön. Obras on voittanut puolet pelaamastaan 26 ottelusta ja on eteläisessä lohkossa kuudentena.

Saksan Bundesliigassa Gordon Herbertin ja Shawn Huffin Frankfurt Skyliners hävisi vieraskentällä Oldenburgille 64-71 (22-39). Huff viihtyi kentällä 29,5 minuuttia upottaen 11 pistettä sekä kahmien kolme levypalloa. Skyliners on sarjassa sijalla 11.

Espanjan ACB-liigassa Sasu Salinin Gran Canaria hävisi yllättäen kotikentällään Andorralle 64-90 (36-39). Salin pelasi 18,5 minuuttia tilastoiden kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja yhden riiston. Gran Canaria putosi tappion myötä sarjataulukossa kahdeksanneksi.

Ranskan ProB-liigassa Antti Kanervon ja Matti Nuutisen Roannen vaikeudet jatkuvat. Tällä kertaa joukkue hävisi Nantesin vieraana 71-84 (37-40). Nuutinen oli aloitusviisikossa pelaten 28 minuuttia. Hän heitti viisi pistettä, otti kolme levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Kanervo keräsi 14 minuutissa kaksi pistettä ja yhden syötön. Roannella on 15 ottelusta kuusi voittoa ja se on sarjassa 11.

Turkin liigassa Anton Odabasi jäi ilman peliaikaa, kun Trabzonspor hävisi jatkoajalla Muratbey Usakille 101-105 (90-90, 42-48). Trabzonspor on sarjataulukossa 14. ja joukkueella on tilillään viisi voittoa ja 10 tappiota.