Petteri Koponen kertoo Ylen sivuille kirjoittamassa blogissaan, että oli lähellä lähtöpasseja pelatessaan Italiassa Bolognan riveissä.

Koponen käsittelee blogikirjoituksessaan pelaajiin kohdistuvia paineita ja valotti, että oli tulilinjalla Italian aikoinaan.

– Minulla oli toinen vuosi menossa Italiassa enkä ensimmäisenä saanut hirveästi vastuuta. Toinen vuosi alkoi samalla tavalla eikä pinnoja tai voittoja tullut. Sitten lehdessä oli juttu, että saisin lähteä, jos esitykset eivät pian parane. Bologna oli kuitenkin ostanut minut Hongasta eikä minua oltu hankittu penkille istumaan. Sen jälkeen menin treeneihin ja olin ihan surkea, kun yritin vain ratkaisuja koko ajan, Koponen kirjoittaa.

Lopulta sattuma astui peliin ja loppu on tietyllä tavalla suomalaista koripallohistoriaa.

– Silloin meiltä loukkaantui yksi pelaaja ja yhtäkkiä pääsin pelaamaan isoja minuutteja ja valmentajan oli pakko luottaa minuun, kun vaihtoehtoja ei juuri ollut. Vastuun kautta sain lisää itseluottamusta ja kauden loppu meni hyvin. Tavallaan se avasi minulle ammattilaisuran ovet. Mitä jos joukkuekaverini ei olisi loukkaantunut? Missä olisin nyt? Joskus nämä asiat ovat pienestä kiinni, muistuttaa Koponen.

Koposen blogi luettavissa kokonaisuudessaan Ylen sivuilta.