Tshekin koripallosarjan runkosarja saatiin päätökseen ja sarja jakautui ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Alexander Madsen aloittaa ylemmän jatkosarjan ottelut tiistaina hyvistä lähtökohdista.

USK Praha sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja varmisti ylemmän jatkosarjan lisäksi paikan myöhemmin keväällä alkavissa pudotuspeleissä. USK on ollut tämän vuoden puolella erityisen hyvässä iskussa voittaen kaikki viisi liigaotteluaan.

– Saimme joulun jälkeen koko joukkueen kasaan. Ykkösvitosemme palasi kentille ja koko jengin pelaaminen oli hyvällä tasolla, Madsen valottaa joukkueen vireen salaisuutta Ylen sivujen haastattelussa.

Voittoputken aikana on kaatunut kaksi ylemmän jatkosarjan tulevaa vastustajaa, joten Madsenin mukaan joukkue lähtee hyvissä tunnelmissa tuleviin otteluihin.

– Lähdemme jatkosarjaan tosi luottavaisina. Ennen tätä vuotta olimme siellä sijoilla 7-8, mutta olemme nyt kaataneet kovia joukkueita, jotka olivat meitä ylempänä sarjataulukossa. Sellaiset tuovat tietenkin lisää itseluottamusta joukkueeseen.

USK tähtäin on päästä vähintään neljän parhaan joukkoon. Madsen pitää tavoitetta mahdollisena.

– Se on seuran tavoite ja se on täysin realistinen. Katsotaan sitten mihin rahkeet lopulta riittävät. Tässä on vielä paljon muuttuvia tekijöitä matkassa, Madsen muistuttaa.

Madsenin haastattelu luettavissa kokonaisuudessaan Yle Urheilun sivuilla.