Korisliigan sarjaohjelma on tällä kaudella perin mielenkiintoinen. Kouvot (11/14) kohtaa viimeisen reilun kuukauden ja 11 ottelun aikana Salon Vilppaan (18/7) vielä kolme kertaa ja ensimmäisen kerran kuluvan kauden aikana hallitseva mestari vierailee Salohallissa vasta viimeisen runkosarjakuukauden aikana, toki silloin kaksi kertaa.

Viime keväänä hurjan puolivälierätaiston kamppaillut parivaljakko on siis kohdannut ennen keskiviikkoa ainoastaan kertaalleen, kun Kouvot oli, monien yllätykseksi, kotiluolassaan vahvempi korjaten sarjapisteet talteen vahvasti siipirikkona.

Vilpas Vikings on ollut erinomaisine otteineen ja hurjine yleisömäärineen (1641) kuluvan kauden liigan piristysruiske.

Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola tiedostaa etukäteen hyvin Vilppaan vahvuuden ja vaarallisuuden.

– Salon Vilpas on Seagullsin ohella sarjan paras vierasjoukkue. Näiden lisäksi vain Kataja on pystynyt vieraissa positiiviseen rekordiin. Edellisen kotiottelun häviö Seagullsille ja runkosarjan voiton metsästys pitävät huolen siitä, että saamme vastaamme varmuudella erittäin nälkäisen vierasjoukkueen. Vilppaalla on tilastollisesti sarjan paras puolustus, joka pohjustaa tietä Vilppaan parhaalle hyökkäysaseelle: erinomaiselle kentän juoksemiselle. Siksi salolaisia vastaan korostuu oman hyökkäyksen tasapainoinen toteutus ja transition-puolustus. Se on muutenkin meidän teemana tällä viikolla, sillä Uudenkaupungin reissulla juuri siirtymispuolustus aiheutti meille suurimmat laiskanläksyt. Tämän lisäksi pyrimme olemaan taktisesti mahdollisimman eteviä omassa puolustamisessamme. Uskon, että luvassa on fyysinen ja yleisöönmenevä ottelu. Yritämme omalla taisteluasenteellamme tienata taas kotiyleisön tuen taaksemme, Poikola pohdiskelee Kouvojen sivuilla.

Kouvojen kapteeni Osku Heinonen teroittaa ottelun aattona joukkuepelaamisen ja puolustustyöskentelyn tärkeyttä.

– Joukkue lähtee hyvällä fiiliksellä keskiviikon peliin ja edellinen Salo-pelin voitto antaa tietysti lisää itseluottamusta. Keskiviikkona täytyy onnistua pelaamaan hyvin joukkueena ja jokaisella pelipaikalla. Salolla on monta hyvää pelaajaa, joista kuka tahansa voi nousta ratkaisijaksi, jos meidän puolustuspeli ei ole täydellistä, Heinonen varoittaa.

Kouvot päässee keskiviikon otteluun täydellä kokoonpanollaan, kun muutaman ottelun sivussa ollut Arttu Saarijärvi (3.5/2.1) pukee jälleen pelipaidan.