Kauhajoen Karhu ja Lapuan Kobrat kohtaavat toisensa kolmannen kerran tällä kaudella.

Karhulla (17/10) on Korisliigan runkosarjaa jäljellä yhdeksän ottelua. Viisi ottelua pelataan kotiluolassa ja neljä kamppailua vieraissa. Kauhajokiset pitävät hallussaan runkosarjan kolmatta sijaa, mutta Katajalla on eurokiireiden takia pelaamatta kolme ottelua vähemmän. Jos Kataja ne voittaa, nousee se Karhun edelle. Käytännössä Karhu on siis sarjan neljäntenä ja kiinni pudotuspelien kotiedussa. Tuosta kotietupaikasta Karhu taistelee kiivaasti Lapuan Kobrien kanssa, joka saapuu keskiviikkona karhuluolaan ja yrittävät katkaista Karhun 12 ottelun kotivoittoputken.

Kobrat (14/12) ovat Karhua neljä sarjapistettä eli kaksi voittoa perässä. Lapualaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä pelistä kolme ja 10 edellisestä seitsemän kamppailua.

Karhu ja Kobrat ovat kohdanneet kaudella kaksi kertaa. Joulukuun alussa numerot olivat Lapualla Kobrien eduksi 83–68, mutta Karhu onnistui kuittaamaan tuon tappio kotonaan joulukuun puolivälissä 90–89 voitolla.

Kobrat on tasaisen varmasti pelaaja joukkue. Se on yksi sarjan parhaista levypallojoukkueista ja joukkue liikuttaa palloa eriomaisesti. Kobrat ovat erityisen vaarallinen, jos se pääsee juoksemaan nopeita Jamal Jonesin johdolla. Karhun pitää ottaa Kobrien vapaat kolmoset pois ja pysäyttää heidän hyökkäyspään liike.

DeVaughn Washington palasi Karhun kokoonpanoon viime lauantain voitto-ottelussa Pyrintö vastaan (92–90). Washington haki alussa pelirytmiä, mutta oli lopussa ratkaisevassa roolissa molemmissa kenttäpäädyissä. Lauantaina huili vuorossa oli Devonne Giles, mutta nähtäväksi jää, kierrättääkö Sami Toiviainen kokoonpanoa, kun pudotuspelit ovat lähestymässä. Austin Hollins pelasi lauantaina hieman vaisumman pelin, joten hän saattaa olla erityisen vaarallinen paikallisderbyssä.

– Kauden kolmas paikalliskamppailu ja panokset playoffien lähestyessä ovat isot. Molemmat joukkueet tähyävät varmasti kotietua, joten isot pisteet jaossa. Meidän on saatava pelin tempo mahdollisimman useasti sellaiseksi kuin me haluamme. Korien alustat ja niissä pärjääminen on yksi suurimmista tekijöistä illan ottelussa. Joukkue muuten terve, mutta Juhon (Lehtoranta) pelikunto ratkeaa vasta keskiviikon aamutreenien jälkeen, Toiviainen ennakoi ottelua Karhun sivuilla.