Karhu ja Kobrat kohtasivat kauden kolmannessa paikallisottelussa keskiviikkona. Muutenkin eri jännitteitä sisältänyt ottelu oli saanut lisäpotkua pudotuspelitaistelusta. Karhu ja Kobrat taistelevat keskenään pudotuspelien kotiedusta, ja on hyvin mahdollista, että nämä kiistakumppanit kohtaavat myös runkosarjan jälkeen. Karhu otti ottelusta lopulta tärkeän 87-75-voiton.

Karhulta puuttui ottelusta flunssainen Juho Lehtoranta, joten tärkeä palanen peliä oli kotijoukkueelta sivussa. Valmentaja Sami Toiviainen kierrätti jenkkejä, kun edellisessä pelissä huilannut Devonne Giles oli nostettu Kammeon Holseyn tilalle kokoonpanoon.

Karhulle voitto oli kuudes perättäinen ja samalla jo 13 perättäinen kotivoitto. Tämän salaisuutena oli ehdottomasti kaksikko Austin Hollins – Bojan Sarcevic, joka hyökkäsi tehokkaasti, mutta jaksoi raataa myös puolustuspäässä. Korisliigan pistekunkku Jamal Jones jäi vain 18 pisteeseen. Karhu voitti levypallot 37–32, upotti kakkoset 55 prosentin tarkkuudella ja kolmoset sujahtivat sukkaan tasan 50 prosentin tarkkuudella. Karhulle tuli peräti 17 menetystä, joten siinä löytyy parannettavaa.

– Juhon puuttuminen sotki hieman valmistautumista, mutta Tate Unruhin nouseminen viisikkoon nopeutti peliämme. Valmistauduimme tärkeään peliin hyvin ja toteutimme pelisuunnitelmaa hyvin. Ainoastaan puolustukseen palaamisessa oli hieman ongelmia. Toisen jakson ekat viisi minuuttia olivat ehkä koko kauden parasta korista. Bojan halusi kopissa, että nopeutamme peliä ja se toimi. Lopussa Kobrien paikkaprässi hidasti hyökkäämistämme ja menimme sitten siihen mukaan. Lopussa meillä ei kuitenkaan ollut suurempaa hätää, joten kirjasimme voiton kotiin, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertasi pelin tapahtumia seuran sivuilla.

Karhu jää nyt viikon tauolle ja palaa kentälle vieraissa ensi keskiviikkona, kun se matkaa sarjajumbo Korihaiden vieraaksi. Kotiluolassa Karhu pelaa seuraavan kerran lauantaina 25. päivä helmikuuta, jolloin vieraaksi saapuu sarjakärki Seagulls.

– Pienen tauon aikana levätään ja parannellaan kolhuja, mutta ensi viikolla mennään taas lujaa, Toiviainen valottaa lähitulevaisuuden suunnitelmia.