Matti Nuutinen ja Antti Kanervo pääsivät sunnuntaina juhlistamaan Ranskan ProB-liigan Leaders Cupin voittoa. Saksan ProB-liigassa sen sijaan nähtiin suomalaisvalmentajien kohtaaminen, jossa pidemmän korren veti Anton Mirolybov.

Nuutisen ja Kanervon Chorale de Roanne oli raivannut tiensä Pariisin Disneylandissa pelattavaan ProB-liigan Leaders Cupin finaaliin, jossa se kohtasi Boulogne-sur-Merin. Roanne oli koko ottelun kuskin paikalla ja pystyi pitämään johtoasemansa Boulogne-sur-Merin lopun kiristä huolimatta. Roanne pokkasi mestaruuden 88-80 (45-27)-voitolla. Komean pokaalin lisäksi Roanne sai palkinnoksi paikan pudotuspeleissä.

– Tuntuu hyvältä ja sen näki kuinka tärkeä tämä oli koko seuralle ja kannattajille. Kuulin, että meillä oli 500 fania paikalla. Voitto oli tärkeä heillekin, ottelussa 21 minuuttia pelannut ja viisi pistettä sekä kaksi syöttöä tilastoinut Kanervo hehkutti Koripalloliiton tiedotteessa.

Avausviisikkoon kuulunut Nuutinen tilastoi 28 minuutissa kaksi pistettä ja kaksi levypalloa.

– Tosi hieno voitto meiltä. Peli oli vähän ailahtelevaa ja vastustaja pääsi vielä takaisin mukaan, mutta olemme kasvaneet kauden aikana ja pystyimme pitämään päämme kylmänä.

– Tämä oli hieno saavutus ja palkinto seuralle, sillä he eivät ole voittaneet mitään kymmeneen vuoteen, iloitsi puolestaan Nuutinen.

Saksan ProA-liigassa Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama ja Tuukka Kotin edustama Crailsheim Merlins otti 103-60 (53-34)-murskavoiton Baunach Young Pikesista. Kotti oli vahvassa iskussa tilastoiden 17,5 minuutissa kymmenen pistettä, kuusi levypalloa ja yhden riiston. Crailsheim on sarjassa toisena.

Saksan ProB-liigassa Daniel Janssonin Weissenhorn Youngstars isännöi Mirolybovin Uni-Riesen Leipzigia. Suomalaisvalmentajien välienselvittely päättyi lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen Mirolybovin eduksi, kun Leipzig voitti ottelun 87-86 (39-40). Voitolla Leipzig nousi eteläisessä lohkossa voiton päähän pudotuspelipaikasta. Weissenhorn on jaetulla kärkipaikalla. Runkosarjaa on jäljellä kahden ottelun verran.