BC Nokia pelaa toisen peräkkäisen kotiottelunsa lauantaina 25.2., kun Näätien vieraaksi saapuu hurjassa vireessä lähiaikoina ollut KTP-Basket.

Pudotuspelejä ajattelen KTP-Basketia vastaan pelattava ottelu on jälleen äärimmäisen tärkeä. Vaikka Näädät (12 voittoa, 16 tappiota) onkin sarjataulukossa kuudentena kotkalaisia edellä, niin KTP huohottaa niskassa kahdeksantena 11 voitolla ja 18 tappiolla. Pakkaa sekoittavat myös seitsemäntenä oleva Kouvot (11 voittoa, 16 tappiota) ja yhdeksäntenä oleva Tampereen Pyrintö (10 voittoa, 19 tappiota).

– Molemmilla hyvä voitto alla keskiviikolta ja pudotuspelejä ajatellen tärkeä ottelu edessä. KTP on kovassa iskussa ja hakenut mm. vierasvoitot Lapualta ja Helsingistä, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi seuran sivuilla.

Kun Näädät kaatoivat kotonaan Korisliigan jaetulla kärkipaikalla olevan Salon Vilppaan keskiviikkona, niin KTP:n nappasi vielä piirun verran kovemman päänahan, kun kotkalaiset kaatoivat Vilppaan kanssa kärkipaikan jakavan Helsinki Seagullsin vieraissa. Sitä ennen KTP hävisi kotonaan sekä Vilppaalle että Kataja Basketille, mutta voitti vieraissa Kobrat ja kotikentällään Pyrinnön.

Fyysisestä pelaamisestaan tällä kaudella tunnetuksi tullut KTP on vahvasti ulkomaalaispelaajiensa varassa. Järkälemäinen Sherman Gay (20,3 pistettä/7,1 levypalloa) ja triplatuplakone Monyea Pratt (14,7/9,1/7,1 syöttöä) ovatkin päävalmentaja Tuomisen scouting reportissa alleviivattu punaisella.

– Pratt ja Gay kuuluvat sarjan parhaisiin pelaajiin ja heidän hidastamisensa onkin avainroolissa. Omaan tekemiseen kaivataan yhä lisää tasaisuutta, mutta oikealla tiellä olemme myös me.

Tällä hetkellä KTP operoi viidellä ulkomaalaispelaajalla, joten se, että ketkä Näätiä vastaan esiintyvät, on vielä epävarmaa. Prattin ja Gayn lisäksi viisikon muodostavat nokialaisyleisön suosikki Daniel Bailey (11,9/4,9), William Walker (14,3/6,1) ja Antwan Scott (19,3/4,3). Loukkaantumisten takia KTP:n suomalaisosasto on vajaa, kun pelkästään kokoonpanoon merkityistä Joni Herrala (4,4/2,2) ja Villematti Kopio (5,5/0,9) ovat pelanneet tällä kaudella keskimäärin yli 10 minuuttia pelissä.

Herkullisen kotivoiton keskiviikkona jatkoajan jälkeen napanneen BC Nokian kokoonpano ottelussa on vielä avoin, kun Henri Hirvikosken ja Papa Dian esiintyminen lauantaina on vielä epävarmaa.