Seitsemän ottelun voittoputkessa etenevä Karhu (19 voittoa/10 tappiota) saa lauantaina vieraaksi Korisliigaa johtavan Seagulls (20/7) joukkueen.

Karhu majailee sarjataulukossa kolmantena, mutta viikolla kauden viimeisen europelin pelannut Kataja, on pelannut neljä ottelua Karhua vähemmän. Kataja voittamalla rästissä olevat ottelut nousee Karhun ohi. Voittoputki on kuitenkin nostanut Karhun taistelemaan runkosarjan kärkisijoista, kun pelaamatta on seitsemän kierrosta. Jos Karhu mieliin nostaa runkosarjan sijoitusta, pitää sen napata kahdeksas perättäinen voitto Gullseista.

Gulls on ainoa joukkue, joka on voiton karhuluolasta tällä kaudella napannut. Se tapahtui runkosarjan avauskierroksella lokakuussa, jolloin sarjapisteet lähtivät pääkaupunkiin pistein 72–80. Sen jälkeen joukkueet ovat kohdanneet kahdesti Kisahallissa. Marraskuussa Gulls oli parempi 77–72, mutta kolmannella yrittämällä Karhu onnistui voittamaan 85–92. Joka kerralla voittaja on ollut parempi levypalloissa, joten niiden merkitys korostuu myös lauantaina. Kauden aikaisimpien otteluiden koriero on Gullsien eduksi kuusi pistettä, joten Karhun pitäisi lauantaina voittaa vähintään seitsemällä pisteellä, jotta se olisi Lokkien edellä sarjataulukossa, mikäli joukkueet olisivat runkosarjan päätteeksi samoissa sarjapisteissä.

– Meille kauden ainoan kotitappion sarja-avauksessa aiheuttanut Seagulls, on sarjajohtajana erinomainen haaste ja samalla mittari siitä, missä pelimme menee. Toki olemme pelanneet jo pitkän matkaa varsin hyvin, mutta säilyttääksemme hienon kotisaldomme, on meidän saatava Gullsien takamiespelaaminen kuriin. Tämä auttaa myös siinä, ettei heidän erinomaiset heittäjänsä saa juuri sellaisia heittoja, joissa ovat parhaimmillaan. Levypallopelaaminen on meillä ollut ilahduttavan vahvaa viime ajat ja sitä pyritään myös lauantaina jatkamaan. Pikkukolhuja tuli taas keskiviikkona, joten pelaava kokoonpano päätetään vasta lauantaiaamun treenien jälkeen, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertoo Karhun sivuilla.