Pyrinnön kovat vieraspelit jatkuvat lauantaina, kun Pyrintö suuntaa kohti Saloa. Vilpas on ollut kauden ilmiö ja äärimmäisen kova haaste myös Pyrinnölle, mutta toisaalta, juuri Salosta Pyrintö on onnistunut vierasvoiton hakemaan tällä kaudella.

Jostain syystä juuri Vilppaan ja Pyrinnön keskinäiset ovat olleet jo vuosia trillereitä lähes poikkeuksetta. Jo silloin kun asetelma sarjataulukossa oli pitkään päinvastainen, Pyrintö piikkipaikalla ja Vilpas häntäpäätä, pelit olivat äärimmäisen tiukkoja kerta toisensa jälkeen. Tällä kaudella Vilpas on viihtynyt sarjan kärkipaikoilla syksystä asti ja Pyrintö ollut altavastaaja koko kauden, mutta silti joukkueiden pelit ovat olleet muutaman pisteen pelejä edelleen. Koska varsinkin Vilppaan joukkue on uusiutunut takavuosista lähes kokonaan, tasaisuudessa ei voi olla kyse mistään todellisesta yhdenkaltaisuudesta, teknisestä tai taktisesta asiasta vaan jostain mystisestä henkien taistosta, joka siirtyy ihmiseltä toiselle.

Pyrintö joutuu Saloon tappio niskassaan, kun Kobrat voitti keskiviikkona, mutta yhtä lailla Vilpas kärsi tappion Nokialla kovin erikoisen pelin jälkeen. Nokialla salolaiset rikkoivat loppuhetkillä kolme kertaa kolme pisteen heitossa ja hävisivät siksi pelin. Lauantai-ilta näyttää miten Vilpas puolustaa Pyrinnön tulivoimaisia heittäjiä.

– Meidän ja Vilppaan kaikki kolme edellistä ottelua ovat olleet äärimmäisen tasaisia. Erikoista on, että kaikki ovat myös päättyneet vierasvoittoon. Viikon toinen vierasottelu asettaa meille omat haasteensa mutta uskon, että valmistautuminen on silti laadukasta, koska otteluiden välissä on enemmän kuin yksi päivä. Voittaakseen Vilppaan tulee pystyä pelaamaan ehjä 40-minuuttinen ja heidän kuumia korintekijöitä ei saa päästää vauhtiin. Omassa hyökkäyspäässä tulee pystyä palloa liikuttamaan fiksusti ja hyökkäämään aggressiivisesti kohti koria, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen toteaa seuran sivuilla.