Espanjan liigassa nähtiin suomalaisittain mielenkiintoisia otteluita sunnuntaina, kun Sasu Salinin Gran Canaria kaatoi vieraskentällä Real Madridin ja Jamar Wilsonin Estudiantes nousi voittoon Petteri Koposen Barcelonasta.

Estudiantes isännöi Barcelonaan ja katalonialaiset näyttivät jo karkaavan Koposen johdolla voittoon, kun Barcelona johti peliä päätösneljänneksellä parhaimmillaan 13 pisteellä. Estudiantes nousi kuitenkin sillasta ja pakotti ottelun jatkoajalle ja lopulta madridilaiset ottivat arvokkaan 83-81 (74-74, 33-34)-voiton.

Koponen oli jälleen Barcelonan tehomiehiä tilastoiden 30 minuutissa 15 pistettä, viisi levypalloa, kuusi syöttöä ja riiston. Pienen loukkaantumisen jälkeen pelikentille palanneelle Wilsonille kertyi 22 minuutissa viisi pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto.

Voitolla Estudiantes piti pudotuspelihaaveensa edelleen elossa ja on sarjassa nyt kymmenentenä kahden voiton päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Barcelona on sarjassa viidentenä, mutta sillä on tasaisessa sarjassa matkaa kärkipaikkaan vain kaksi voittoa ja se on pelannut pelin vähemmän kuin kärkijoukkue Teneriffa.
Ottelutilastot

Salinin Gran Canaria haki komean 93-81 (44-33)-vierasvoiton Real Madridista. Gran Canarian voitto suurseurasta oli harvinaista herkkua, sillä edellisen kerran laspalmaslaiset ottivat Real Madridin päänahan vuonna 2010. Salin keräsi kymmenessä minuutissa viisi pistettä, yhden syötön ja yhden riiston. Voitolla Gran Canaria nosti itsensä lähemmäs kärkitaistelua ollen sarjassa seitsemäs, mutta pudotuspelien kotietuun on matkaa vain kahden voiton verran.

Saksassa voitto ja tappioita

Saksan ProA-liigassa Tuomas Iisalon, Vesa Vertion ja Tuukka Kotin Crailsheim Merlins ei antanut Heidelbergille mitään mahdollisuuksia, vaan otti selvän 101-62 (58-23)-vierasvoiton. Kotti tilastoi 20 minuutissa kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, yhden syötön ja yhden riiston. Crailsheim jatkaa tukevasti sarjan kakkospaikalla ja on voittanut nyt neljä peliä peräkkäin.

ProB-liigassa Daniel Janssonin Weissenhorn Youngstarsilla oli mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto, kun se kohtasi kärkikamppailussa PS Karlsruhe Lionsin. Karlsruhe oli kuitenkin ottelussa vahvempi numeroin 86-71 (44-23) varmistaen näin runkosarjan voiton, kun kierros on pelaamatta. Weissenhorn on sarjassa toisena tasapistein Elchingenin kanssa.

Anton Mirolybovin valmentaman Uni-Riesen Leipzigin pudotuspelihaaveet sen sijaan kariutuivat, kun se hävisi kotonaan Frankfurt Skyliners II:lle 65-97 (36-42). Leipzig on sarjassa 11. ja pudotuspeliraja on kahden voiton päässä, kun yksi peli on pelaamatta.