BC Nokia kohtaa keskiviikkona Korisliigan jaetun sarjaykkösen, kun Näädät matkustaa Töölön Kisahalliin Helsinki Seagullsin vieraaksi.

Alkukautta dominoinut, mutta kevään lähestyessä loukkaantumisten vuoksi hieman hiipunut Seagulls majailee edelleen Korisliigan sarjakärjessä tasapisteissä Salon Vilppaan kanssa. Yllättäen Seagulls ja nousujohteisella pelillä kuudentena oleva BC Nokia ovatkin napanneet viimeisestä kymmenestä ottelusta kuusi voittoa molemmat. Kyseessä on joukkueiden kauden neljäs kohtaaminen, joista helsinkiläiset ovat voittaneet kaksi.

– Iso haaste edessä. Gullsilla alla kova voitto Kauhajoelta ja materiaali on sarjan eliittiä jopa ilman Junnu Leetä. Viime viikon kotivoitot antoivat meille mukavasti lisää itseluottamusta ja uskon, että lähdetään hyvällä fiiliksellä hakemaan vierasvoittoa, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi nokialaisten sivuilla.

BC Nokia lähtee otteluun kahdella aivan viimeiseen heittoon ratkenneella kotivoitolla KTP:tä ja Vilpasta vastaan. Edellinen vierasvoitto tuli jännittävien vaiheiden jälkeen Tampereen Pyrintö vastaan Pyynikillä helmikuun alussa, mutta siitä kaksi viikkoa myöhemmin, helmikuun puolessa välissä, Näädät kävi häviämässä Joensuussa Kataja Basketille.

Loukkaantumisten osalta Näädät joutuu pelaamaan Seagullsia vastaan ilman Papa Diaa. Myös Niko Mattilan pelaaminen on otteluun lähtiessä vielä epävarmaa.