Lauri Markkasen Arizonan yliopisto pääsi juhlimaan varhain sunnuntaiaamuna Pac-12-konferenssin mestaruutta 83-80 (35-29) -voitolla Oregonista.

”Wildcats” karkasi toisella puoliajalla 14 pisteen johtoon, mutta sinnikäs Oregon taisteli ratkaisun viimeisille minuuteille asti. Mestaruuden myötä Arizona saa varman paikan NCAA:n lopputurnaukseen ”March Madnessiin”.

Arizonan puolustus pisti Oregonin tiukoille toisella puoliajalla ja ”Wildcats” karkasi parhaimmillaan 14 pisteen johtoon. Hiljalleen Oregon osui heitoissaan ja löysi keinot Arizonan prässin purkamiseksi nousten iholle. Arizona heitti viimeisillä minuuteilla vapaaheittonsa kehnosti ja Oregon ylsi vielä kahden pisteen päähän – yltämättä kuitenkaan ohitse.

Markkanen heitti kaikki neljä kakkostansa sisään ja vapaaheittonsa kolme kuudesta yrityksestä. Pisteitä Markkaselle kertyi 11 ja levypalloja yksi. Arizonan pistekärki oli Allonzo Trier, jonka saldo oli 23 pistettä ja 8 levypalloa.

Pac-12-konferenssin mestaruuden myötä Arizona saa varman paikan NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

Oskar Michelsenin Davidsonin tie katkesi Atlantic 10 -konferenssin välierissä tappiolla Rhode Islandille 60-84 (34-46). Michelsen pelasi 5 minuuttia heittäen kolme pistettä. Michelsen tehtaili Davidsonille keskimäärin 1,2 pistettä ja 1,1 levypalloa ottelua kohden.

Shawn Hopkinsin Troy yllätti Sun Belt -konferenssin välierissä Georgia Staten 74-63 (28-37) edeten konferenssin loppuotteluun. Hopkins ei ollut Troyn kokoonpanossa ottelussa.