Runkosarjan voitosta taisteleva Kataja ei antanut Pyrinnön yllättää toistamiseen. Hyvän korisottelun ratkaisi vieraiden Darryl Bryantin huippupeli, joten pisteet Joensuuhun 86-96 (47-44).

Kataja dominoi varsinkin oman pään levypalloja suvereenisti. Pyrintö sai vain 6 hyökkäyslevypalloa (Tyrone Nelson 3, Petri Heinonen 2, Ricky Minard 1) eikä kotijoukkue lopulta enää mennytkään niihin kovin hanakasti, joka osaltaan selittää miksi Kataja juoksi peräti 25 pistettä nopeista hyökkäyksistä. Hyökkäykseen lähtöä on vaikea jarruttaa, jos ei olla edes lähellä levypallotilanteessa. Yleensä tämä taas on seurausta joko siitä, että heitonvalinnat ovat kurittomia tai siitä, että omassa hyökkäyspelissä joudutaan ottamaan niin vaikeita ratkaisuja, että ne yllättävät myös oman joukkueen eikä siksi osata mennä oikea-aikaisesti pallon perään. Luonnollisesti hyökkäyslevypallojen määrään vaikuttaa myös oma heittotarkkuus.

– Viikko sitten Pyrintö teki meistä huonon. Nyt halusimme näyttää ja tulimme kovemmalla asenteella. En tiedä vaikuttiko peliimme silloin, ettemme olleet joutuneet pitkään aikaan vieraspeliin. Pyrintö on ollut viime aikoina hyvässä vireessä, ei tämä missään nimessä ollut helppo voitto, Katajan Vesa Mäkäläinen pohti Pyrinnön sivujen mukaan.

Pyrinnön Kelvin Lewisin mukaan Pyrintö ei onnistunut ottamaan Katajan vahvuuksia pois.

– Pelisuunnitelmaamme kuului Katajan hyökkäykseen siirtymisten pysäyttäminen. Emme onnistuneet siinä emmekä onnistuneet muutenkaan kaikilta osin toteuttamaan pelisuunnitelmaamme. Kataja on erittäin kova joukkue, hallitseva mestari.

Katajan päävalmentaja Greg Gibson kiitteli omiensa taistelua.

– Olennaisin muutos viimeviikkoiseen peliin oli asenne. Eilinen harjoitus oli erinomainen, pelaajien kehon kieli oli ennen peliä tänään hyvä ja olimme valmiita olemaan puolustuksessa kovempia, vähän ilkeitäkin. Bristol tuo korimme alle pelotteen, joka muuttaa usein vastustajan heittoa vaikeammaksi. Hän on monessa asiassa tekemiään pisteitä tärkeämpi pelaaja.

Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen piti ottelua viihdyttävänä.

– Onnittelut Katajalle. Ei vain voitosta, vaan erittäin hyvästä pelillisestä esityksestä. Tämä oli korkeatasoinen koripallo-ottelu, jossa oli play-off -pelin elementtejä. Kataja sai 3. jaksolla pari swingiä meidän epäonnistumisistamme ja muutama tilanne meni meidän korvien väliin. Kataja pääsi juoksemaan kenttää ja teki peräti 25 pistettä nopeista hyökkäyksistä. Epäonnistuimme myös Bryantin puolustuksessa. Ennen kaikkea siinä, että hän pääsi korin teon lisäksi pelaamaan joukkueelle. Kova pelaaja.