Lauri Markkanen oli Arizonan paras pistemies, kun ”Wildcats” selvitti tiensä kuudentoista parhaan joukkoon NCAA-lopputurnauksessa. Markkanen heitti 16 pistettä ja repi 11 levypalloa, kun Arizona nousi toisella puoliajalla 69-60 (29-30) -voittoon St. Mary’sistä. Arizona kohtaa ”Sweet Sixteenissä” Xavierin.

Arizona oli vaikeuksissa ensimmäisellä puoliajalla vajoten jopa kymmenen pisteen taakse, mutta sai kurottua eron yhteen puoliajalle. Toinen puoliaika eteni pitkään kori korista -periaatteella, kunnes Arizona äityi 11-2-runiin, joka venytti eron seitsemään 48-55. St. Mary’s ei enää toipunut voittotaisteluun.

Markkanen pelasi aktiivisesti ansaiten kymmenen vapaaheittoa, joista yhdeksän päätyi pussin pohjalle. 16 pistettä upottanut Markkanen upotti myös ainoan kolmosensa ja säkitti kakkosensa 2/5. Tilastorivi täyttyi myös 11 levypallolla, kahdella torjunnalla ja yhdellä riistolla. Samalla Markkanen oli ensimmäinen Arizonan tulokaspelaaja, joka on NCAA:n lopputurnauksessa tehnyt tuplatuplan sitten vuoden 2002, kun nykyään Cleveland Cavalierissa pelaava Channing Frye onnistui tempussa.

Kuudentoista parhaan joukossa Arizona kohtaa Xavierin, joka voitti selkein numeroin 91-66 Florida Staten.