Korisliigan runkosarja lähestyy loppua ja kevään pudotuspelit ovat ovella. Karhu tulee lähtemään pudotuspeleihin sijalta neljä, mikä tarkoittaa kotikenttäetua ensimmäiselle kierrokselle. Teoriassa on mahdollista, että Kataja häviäisi loput ottelut ja tippuisi Karhun taakse, mutta tämä tuskin tulee tapahtumaan.

Karhun tuleva pudotuspelivastustaja ei vielä ole selvillä, sillä tilanne sarjan kärjessä ja Karhun takana on vielä täysin auki. On mahdollista, että keskiviikon vastustaja Kouvot asettuu pudotuspeleissä Karhua vastaan, joten mielenkiintoisia asetelmia kevään huipennukseen haetaan kyseisessä pelissä.

Karhun edellisestä pelistä on nyt ehtinyt vierähtää puolitoista viikkoa aikaa. Silloin se kärsi kotitappion Vilppaalle 101–103 jatkoajan jälkeen. Keskiviikon kamppailu on Karhun viimeinen kotipeli runkosarjassa. Karhuluolaan palataan lauantaina 1. päivä huhtikuuta, kun pudotuspelit alkavat. Karhun pelitauko on mennyt erilaisten vammojen ja vatsaepidemian paranteluun. Kapteeni Bojan Sarcevic lähestyy pelikuntoa, mutta ei vielä Kouvoja vastaan pelaan. Lähes kaikki muut pelaajat ovat olleet vatsataudissa, joten kokoonpano on arvoitus keskiviikkoon asti. Ne pelaavat, joilla ruoka pysyy keskiviikkona sisällä.

– Meillä tämä ottelutauko on käytetty pienten vaivojen ja joukkueessa kiertäneen vatsataudin paranteluun, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertoo seuran sivuilla.

– Keskiviikon ottelussa keskitymme erityisesti siirtymäpuolustuksen toimivuuteen sekä siihen, miten saamme Kouvojen kolmen pisteen heittoja häirittyä. Täytyy myös tarkkailla, miten palloskriinipuolustaminen toimii. Hyökkäyksen avaimina on oltava hyvä pallonliike niin puolenvaihtoineen kuin sisään-ulos -pelaamisen kautta. Kokoonpanossa meillä paljon kysymysmerkkejä johtuen vatsataudista, joka on koetellut isoa osaa joukkueesta, Toiviainen harmittelee.