Korisliiga jatkuu Vilppaan osalta keskiviikkona Pohitullissa, mutta joukkueen ei kannata tuijottaa sarjataulukkoa.

Vilpas (25-8) nousi Seagulls-voitolla liigaykköseksi ja sarjajumbo Korihaiden (5-28) kohtalona on kevään liigakarsinta I divisioonan kakkosta vastaan. Joukkueiden joulukuinen kohtaaminen Pohitullissa kuitenkin osoitti, että minkäänlaiseen takki auki -mentaliteettiin ei ole varaa. Paineettomasti pelaava Korihait on vaarallinen ryhmä kotikentällään.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti ja voitot ovat Vilppaalle 3-0. Salohallin kotipelit ovat olleet selvää kauraa (91-57, 92-74), mutta uudenvuodenaatonaaton kiihkeä kamppailu meni lievästi sanoen jännäksi. Se ratkesi Desmond Williamsin viime sekunnin hyppyheittoon, jolla Vilpas haki 74-76 voiton.

– Korihait on ollut paha vastustaja kotikentällään koko kauden. Emme voi tuijotella sarjataulukkoa ja ajatella, että peli hoituu vain ilmestymällä paikalle. Tarvitsemme oikean fokuksen ja intensiteetin pelin alusta lähtien, pohtii valmentaja Joonas Iisalo Vilppaan tiedotteessa.

Kuudestatoista kotiottelustaan Korihait on voittanut vain neljä, mutta päänahkalistalla ovat liigan kakkonen Seagulls ja kolmonen Kataja.

– Korihaita vastaan on tärkeää pystyä hidastamaan heidän takakenttää, saada nopeat hyökkäykset minimiin sekä pitää erinomaiset hyökkäyslevypallopelaajat aisoissa, toteaa Iisalo vastustajan vahvuuksista.