BC Nokia johti parhaimmillaan 19 pistettä Tampereen Pyrintöä, mutta tamperelaiset nousivat päätösneljänneksellä yhden pisteen voittoon 81-82 (40-32) Pirkanmaan neljännessä paikalliskamppailussa.

Pyrintö-voittoisen avausneljänneksen ja Näätien kannalta lupauksia herättävän toisen neljänneksen jälkeen, kolmannella neljänneksellä ne Nokian kuuluisat vesihanat aukesivat: Näädät tulittivat 12-0-runin, jota ei tyrehdyttänyt edes Pyrinnön aikalisä. Johto venyi reilusti kaksinumeroiseksi, mutta minuuttien kuluessa kotijoukkueen löystyminen ja keskittymisen herpaantuminen huokui lehtereille saakka.

– Kun johdettiin 16 pistettä kolmannella neljänneksellä ja kaikki näytti hyvältä, niin otimme kolme typerää ja pehmeää menetystä putkeen. Otin aikalisän ja kysyin, että onko tämä jätkät teidän mielestä ohi? Kaikki katsoi, että ei ole, nyt mennään. Ei kyllä menty, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi nokialaisten sivuilla.

Pyrintö pelasi päätösneljänneksellä kaikki tai ei mitään -mentaliteetilla, joka kantoi alle kymmeneen pisteeseen runsas viisi minuuttia ennen loppusummeria. Vieraiden run and gun -viisikko kuritti nokialaispuolustusta 13-0, Näädät hävisivät irtopallot järjestään ja menettivät palloa paineen alla. Tyrone Nelson nosti täysin vapaana Pyrinnön kahden pisteen päähän 76-74 ja Tuominen oli pakotettu kolmanteen aikalisään.

Hetkeä myöhemmin Nelson nosti jälleen parin hyökkäyslevypallon jälkeen pelin tasapisteisiin 78-78. Eldar Skamo ja Antero Lehto vaihtoivat kolmoset keskenään, mutta Ricky Minard kalasti itselleen vapaaheitot, joista ensimmäinen sisään 81-82. Näädät sai vielä epätoivoisen kolmosen ilmaan, puolustusstopin, mutta Javier Durenin viimeisillä sekunneilla lähtenyt kolmonen kolahti takarautaan ja Pyrintö voitti.

– Järkyttäviä mokia puolustuspäässä, ei saatu levypalloja, hyökkäyspäässä alettiin pelaamaan minä minä minä -koripalloa. Jos meidän porukka on yhtään ylimielinen, niin me hävitään ihan kaikille ja todella rumasti, Tuominen jyrähti.