Karhulla oli alla kolme perättäistä kotitappiota ennen keskiviikon kamppailua. Kauhajokiset lähtivät korjaamaan kurssia, kun vieraaksi oli saapunut viime kauden Korisliigan mestari Kouvolan Kouvot. Karhu oli voittanut kaikki kolmen aikaisempaa kohtaamista Kouvoja vastaan, mutta tällä kertaa Kouvot hakivat vierasvoiton pistein 91–96.

Karhun lähtökohdat eivät olleet peliin helpot. Kahteen ja puoleen viikkoon takana oli ainoastaan yksi ottelu. Siitäkin oli vierähtänyt jo 11 päivää. Lisäksi joukkueen kapteeni Bojan Sarcevic on edelleen sivussa ja viime päivät Karhun pelaajat olivat kärsineet vatsataudista.

– Tässä voisi ruveta selittelemään tappiota loukkaantumisilla ja vatsataudeilla, mutta Kouvot oli tänään hyvä ja meitä parempi, valmentaja Sami Toiviainen antoi tunnustusta vieraille Karhun sivujen mukaan.

– Meiltä puuttui yritystä ja silloin keskittyminenkään ei ole kohdallaan. Tämä pitää saada kuntoon ennen pudotuspelejä. Joonas (Lehtoranta) ilmoitti puoliajalla, että energiat oli käytetty ja kun Samulikin (Vanttaja) sai viidennen virheen, niin meidän piti pelata kapealla rosterilla loppuun. Tulimme takaisin peliin, mutta loppuiko sitten voimat väsymyksen myötä, vai oliko Kouvot vain parempi. Bojan palaa harjoituksiin ensi viikolla, joten sitten varmasti helpottaa treenaaminenkin. 1. päivä huhtikuuta pitää olla valmiina, sillä silloin ne tosipelit alkavat, Toiviainen pohti.