Joensuun Katajan kausi 2016/17 on sisältänyt hienoja otteluita koripallon Mestareiden Liigassa, lyhyen vierailun Europe Cupin puolelle ja eurokiireistä huolimatta menestyksekkään Korisliigan runkosarjan. Yksi iso syy joukkueen jatkuviin hyviin otteisiin on helmikuun kuukauden pelaajaksi valittu Daniel Mullings.

Joensuun Katajan kausi on tähän mennessä pitänyt sisällään hienon 14 ottelun taipaleen Mestareiden Liigassa, lyhyen kahden ottelun piipahduksen Europe Cupin puolella ja 32 ottelua Korisliigaa. Eurokiireistä huolimatta Kataja on pysynyt mukana taistelussa Korisliigan piikkipaikasta, ollen vain kaksi voittoa sarjakärki Vilpasta perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

14,7 pisteen, 7,3 levypallon, 3,6 syötön ja 2,4 riiston keskiarvoilla urheilevan Mullingsin vuoteen 2017 mahtuu tammikuun viimeisestä ottelusta alkanut neljän tupla-tuplan putki ja yhteensä suorituksia on mieheltä nähty kuluvan vuoden puolella viisi. Näillä otteilla ei ole suuri mysteeri, miksi Mullings valittiin Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

Joukkuepelaajana tunnettu Mullings on ollut tyytyväinen otteisiinsa, mutta ennen kaikkea miehen mieltä lämmittää joukkueensa esitykset.

– Arvioisin suorituksemme tällä kaudella kymmenen pisteen asteikolla varmaan 8 tai 9 tuntumaan koska haluan pitää vaatimustasomme korkealla. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että olisimme voineet olla vieläkin parempia Mestareiden Liigassa sekä Korisliigassa. Kautemme on kuitenkin ollut onnistunut tähän asti, Mullings arvioi Koripalloliiton sivuilla.

Katajan vahvojen otteluiden arvoa Korisliigassa korostaa erityisesti se, että joukkue on saanut nauttia Teemu Rannikon läsnäolosta vain 19 ottelun verran. Taikurin poissaolojen aikana Kataja on osoittanut materiaalinsa leveyden ja ottanut kovia, rutiininomaisia voittoja kovistakin joukkueista.

– Itseni on yllättänyt eniten ehkä se, miten päättäväinen ja vahva joukkueemme on ollut kauden aikana, vaikka olemme joutuneet loukkaantumisista ja muista syistä johtuen pelaamaan vajaamiehisenä useissa otteluissa, Mullings hehkuttaa.

– Kaikesta huolimatta pelasimme hienosti myös Mestareiden Liigassa ja olemme edelleen kilpailemassa Korisliigan runkosarjan voitosta. Ihailen jokaisen joukkueemme jäsenen tahtoa voittaa ja kamppailla illasta toiseen. Näiden miesten kanssa olen valmis lähtemään taisteluun kuin taisteluun.