Karhu lähti kauden toiseksi viimeiseen Korisliigan runkosarjaotteluun ilman paineita. Sen nelossija oli varma, mutta pudotuspelien avauskierroksen vastustaja ei ole selvillä. Joensuuhun joukkue lähti ilman Bojan Sarceviciä, joka palannee kentälle päätöskierroksen kamppailussa Kobria vastaan. Kokoonpanosta olivat poissa myös yo-kirjoituksissa ahertaneet Perttu Salmi, Niko Mantere ja Jussi Myllyniemi. Näin Karhu sai jalkeille vain kahdeksan pelaajaa.

Katajalla oli ottelussa enemmän panosta. Se oli keskiviikkona voittanut selvästi Seagullsit ja taisteli vielä runkosarjan voitosta. Tappio Karhulle antoi avaimet runkosarjavoittoon Vilppaalle, jolle riittää nyt yksi voitto piikkipaikan varmistamiseen.

– Tässä hallissa olen voittanut muistaakseni viimeksi 2009, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi Karhun sivuilla.

– Tulimme otteluun kapealla rosterilla ja hieman jännitti, että miten pääsemme otteluun mukaan, kun pelillä ei ollut sijoituksellisesti merkitystä. Olen ylpeä esityksestämme. Toimme pieniä uusia juttuja hyökkäykseen ja painotimme pallon liikettä. Se toimi kohtuu hyvin.