Hallitseva Suomen mestari Kouvot on solminut kaksivuotisen pelaajasopimuksen Tuomas Hirvosen kanssa. 20-vuotias takamies aloittaa näin ensi syksynä jo seitsemännen kautensa kouvopaidassa.

Kuluva Korisliigakausi on Hirvosen neljäs täysi kausi Kouvojen edustusjoukkueessa. 181-senttinen taskuraketti on pelannut yhteensä 187 miesten pääsarjaottelua. Näissä otteluissa Hirvonen on heittänyt keskimäärin 6.7 pistettä, ottanut 2.0 levypalloa ja syöttänyt 2.6 kertaa ottelua kohden. Kuluvan kauden Hirvonen on pelannut keskimäärin 9.1/2.0/4.2 -tehoilla jotka ovat syntyneet 25 minuutin peliajalla. Korisliigan piste-ennätyksensä, 25 pistettä, Hirvonen on heittänyt kuluvan vuoden helmikuussa Mansikka-ahon kotiluolassa Salon Vilpasta vastaan. Kyseisessä ottelussa nuorukainen heitti seitsemän onnistunutta kolmen pisteen heittoa 47%:n tarkkuudella. Kouvolan Poikien kasvatti on tehnyt kuluvalla kaudella myös yhden ottelun syöttöennätyksensä (12) vierasottelussa Joensuun Katajaa vastaan.

Hirvonen on voittanut urallaan Suomen mestaruuden niin Kouvojen edustusjoukkueessa (2016) kuin A-poikienkin SM-sarjassa (2014). Hirvonen on valittu kertaalleen A-poikien SM-sarjan vuoden pelaajaksi (2014). Lisäksi virtuoosimaisen pallonkäsittelytaidon omaava takamies on pelannut yhteensä 86 nuorten maaottelua 7.5 pisteen keskiarvolla.

– Hyvillä mielin jatkan Kouvolassa. Jatko tuntui luontaiselta vaihtoehdolta ja asiat ovat sujuneet täällä aina hyvin, niin miksipä sitä ei jatkaisi vielä täällä. Kehittyminen menee oikeaan suuntaan ja organisaatio toimii. Seuraavan kahden vuoden tavoitteena on ottaa massaa kehoon ja kehittää sekä hioa omia taitojani. Kentän ulkopuolisia tavoitteita on oppia ammattilaisen elämää ja hoitaa ehkä armeijakin alta pois, Hirvonen toteaa Kouvojen sivuilla.

Kouvojen tulevan kauden päävalmentaja Jyri Lehtonen on tyytyväinen avainpelaajan jatkoon.

– Tuomaksen jatkosopimus lämmittää mieltä. Hänellä on jo kaikki ainekset kansainvälisille kentille. Iso määrä startteja alla Korisliigassa noin nuorena on hyvin poikkeuksellista. Viimeinen askel pelaajana tapahtuu henkisellä puolella ja olemme siinä häntä seurana tukemassa. Tulevan kauden joukkueen kotimainen runko alkaa olla kasassa. Emme halua ylirekrytoida vaan mahdollistaa kaikille sopimuspelaajillemme pelillinen rooli. Loppukevään osalta rauhoitetaan tilanne ja annetaan nykyisen joukkueen taistella rauhassa pantteri-patsaasta.

Kouvoilla on Tuomas Hirvosen lisäksi pelaajasopimukset Korisliigakaudelle 2017-2018 Ville Kauniston, Arttu Saarijärven, Teemu Knihtisen ja James Sinclairin kanssa.