Vilppaalla on jäljellä kaksi kierrosta Korisliigan runkosarjaa ja asetelma on enemmän kuin herkullinen. Lauantaina Salohalliin saapuu sarjakolmoseksi valahtanut Seagulls ja voitolla Vilpas voi varmistaa runkosarjan voiton itselleen.

Piikkipaikka tarkoittaa kotietua loppuun saakka ja se on melkoinen etu kevään pelejä ajatellen. Joukkueet kohtasivat viikko sitten Kisahallissa ja tuolloin Vilpas venyi komeaan 70-78 vierasvoittoon. Panokset ovat siis kohdillaan ja Salohallille odotellaan yleisöryntäystä.

– Meillä oli enemmän levypalloja ja vapaaheittoja ja vähemmän menetyksiä. Silloin yleensä joukkue voittaa, kommentoi Joonas Iisalo kauden ehkä makeinta voittoa seuran tiedotteessa.

Vilpas lähtee peliin kuuden ottelun voittoputkessa. Salolaisten edessä ovat joutuneet nöyrtymään vuorollaan Pyrintö (+14), Kobrat (+12), Karhu (+2), Kouvot (+24), Seagulls (+8) ja Korihait (+12). Edellinen tappio on BC Nokialle helmikuun lopulta.

Seagulls pääsee Salohalliin täydellä miehistöllään, sillä viime kohtaamisesta puuttunut Raymond Cowels III (15.3/5.5) on tervehtynyt ja tuo lisää heittouhkaa lokeille. Mikko Larkaksella on käsissään nippu, joka on johtanut sarjaa lähes koko kauden. Rosteri on laaja ja jokaiselle pelipaikalle löytyy tasokkaita pelimiehiä jopa tuplana. Viime metreillä stadilaisten meno on hieman yskinyt ja sarjasijoitus on vaihtunut kolmoseksi. Vilpas-tappion perään se joutui Joensuussa Katajan möyhentämäksi eikä luvuissa 82-53 jäänyt paljoa jossiteltavaa.

– Edellinen peli Saloa vastaan hävittiin huonoon viimeistelyyn. Katajaa vastaan tulimme hyvin peliin ja pelasimme hyvän kymmenminuuttisen. Toisella kympillä menetimme pallon useasti ja sitten luovutimme, kommentoi Larkas kahta viime tappiopeliä.