Taistelu Korisliigapaikasta käynnistyi kiirastorstaina Uusikaupunki 400 -areenalla, kun nälkäinen ja nuori Lahti Basketball askelsi Korihaita vastaan. Ennakkoarveluissa suosikin paineita sysättiin Korihaiden niskaan, mutta hyvällä joukkuehengellä varustetut keltapaidat täyttivät odotukset ja piiskasivat lahtelaisia kovemmalla pelitemmolla. Päätössummerin soidessa juhlittiin Pohitullissa 113-65 -voittoa. (60-35)

Haikapteeni Mikko Jalonen oli voiton jälkeen huojentuneen oloinen. Jonkinlaista tasoeroa hän osasi sarjojen välillä odottaa, mutta lähes viidenkymmenen pisteen ero tuli yllätyksenä, Jalonen myönsi Korihaiden sivuilla.

– Ei se todellinen ero ihan ehkä viittäkymmentä pistettä ole, mutta kyllä meillä on varmaan alla kovempitempoisia pelejä menneeltä kaudelta kuin Lahdella.

Lahtelaisten tehotykki Jerald Fields oli valmis vähän erikoisempiinkin ratkaisuihinkin, jotta sunnuntain matsi kääntyisi heille.

– Ehkä me soitamme haamujengille, hän nauratti lehdistötilaisuudessa.

Tarkempia aseita sunnuntain matsiin ei osannut eritellä myöskään Lahti Basketballin päävalmentaja Arttu Mannelin.

– Jos keskittyminen on tuota luokkaa, pelin lopputulos näyttää tältä. Jätkät oli jo kesälomilla, Mannelin harmitteli.

Hailuotsi Jarno Nikula oli silminnähden tyytyväinen pelin lopputulokseen, eikä pelännyt, että joukkue lähtisi sunnuntain otteluun takki auki.

– Jokainen jätkä tietää, missä nyt mennään ja mitä tässä on pelissä. Me halutaan päättää kausi sunnuntaina ja se onnistuu voittamalla.