Päättyneellä kaudella Arizonaa USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Lauri Markkanen on palkannut itselleen agentin. Jatkossa Markkasta edustaa Sports International Groupin Michael Lelchitskin, jolla on tallissaan mm. Phoenix Sunsin ukrainalaissentteri Alex Len sekä tukku WNBA-pelaajia.

– Minulle on suuri etuoikeus ja ylpeydenaihe päästä työskentelemään Laurin kanssa. Olen seurannut häntä ja hänen kehitystään pelaajana innostuneena jo vuosien ajan. Hän on kulkenut pitkän matkan koripalloilijana ja on ilo päästä kirjoittamaan hänen kanssaan hänen tarinansa seuraavaa lukua, Lelchitski muotoili Koripalloliiton tiedoteessa.

– Rivissä oli monia firmoja, jotka yrittivät päästä työskentelemään kanssani. Tahdon kiittää isääni siitä, että sain itse keskittyä koko kauden täysipainoisesti koripallon pelaamiseen samalla, kun isä teki paljon töitä agenttifirman valinnan kanssa, kiitteli Markkanen.

Agentin valitseminen merkitsee Markkasen kannalta amatööripelaajastatuksen menettämistä. Se tarkoittaa, että suomalaislupauksen pelit USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa ovat täydelä varmuudella ohi.

– Arizonaan en voi enää palata pelaamaan koripalloa, mutta minulle jää mahdollisuus suorittaa etäkursseja urani aikana tai vaikka palata koulun penkille joskus, kun ura on ohi, Markkanen valotti.