Välierien avausottelussa Salon Vilpas oli parempi pistein 90-76 (46-32). Välieräsarja on tilanteessa 1-0, neljällä voitolla etenee Korisliigan finaaleihin.

Torstaina Vilpas otti pelin haltuun heti alussa. Se ei antanut yhtään ylimääräistä tilaa Karhun hyökkäyspelaamiselle. Karhulle tuli monta helppoa menetystä. Karhu oli mukana pelissä tilanteessa 20-18 toisen neljänneksen alussa. Austin Hollinsin (18/5) heiluttaessa tahtipuikkoa. Hollinsin pisteistä 13 syntyi avausjaksolla. Sitten Vilpas nykäisi 14-0 vaiheen ja meni menojaan.

Sunnuntaiksi Karhun pitää keksiä jotain takamies Juwan Statenin pysäyttämiseksi. Staten pussitti torstaina 21 pistettä, poimi neljä levypalloa ja jakoi kuusi syöttöä. Statenin nopeus tuotti Karhulle suuria vaikeuksia ja hän keräsikin yhdeksän vaparia. Muutenkin Vilppaan aktiivinen hyökkäyspeli tuotti 22 vaparia. Karhun oli tyytyminen 11 vapariin. Karhu ei pystynyt pelaamaan palloa hyökkäyksessä korin alle. Tosin Washingtonin puuttuminen vaikeutti tätä ja levypallopelaamista molemmissa kenttäpäädyissä (lev Vilpas 33, Karhu 32).

– Jäimme peli-intensiteetissä ja ennen kaikkea tilannenopeudessa jälkeen monessa tilanteessa, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen harmittelee joukkueiden ensimmäistä kohtaamista Karhun sivuilla.

– Ensimmäinen peli analysoitu ja pieniä taktisia muutoksia on varmasti luvassa molemmin puolin. Kokoonpanon päätän valmistavan harjoituksen jälkeen, Toiviainen jatkaa.