Vilpas ja Karhu ovat pelanneet kaksi ottelua ja molemmat ovat päättyneet kotivoittoihin. Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Salossa.

Ottelusarja alkoi viime torstaina Salohallissa. Silloin Vilpas oli parempi 90–76. Karhu voitti oman kotiottelun sunnuntaina 82–78, joten ottelusarja on lukemissa 1-1. Neljällä voitolla etenee Korisliigan finaaleihin.

Mikäli Karhu haluaa keskiviikkona Vilppaan yllättää, täytyy sen jatkaa pelitempon kontrollointia. Menetykset pois ja hyökkäyspäässä huolellisia ratkaisuja, hyvistä paikoista. Karhulla tuntuu olevan hallussa korin alustat, joten niitä pitää jatkossakin hyödyntää. Kaukoheittopeli paranee varmasti ja jos Karhu keskiviikkona onnistuu edellä mainituissa asioissa, sekä upottaa kolmoset 50 prosentin tarkkuudella, on sitä hankala voittaa.

– Molemmat aiemmat ottelut ovat kulkeneet kotijoukkueen tahdissa, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertaa Karhun sivuilla.

– Edellisessä ottelussa onnistuimme pienten muutosten kautta saamaan Vilppaan tietyt hyökkäysactionit meille edullisempaan suuntaan, sekä onnistuimme saamaan palloa paremmin lähelle koria. Kaukoheittopelimme on vielä yskähdellyt, mutta sen aukeaminen on vain ajan kysymys. Edelleen meidän on pidettävä pallosta hyvä huoli sekä jaksettava toteuttaa omaa suunnitelmaamme täydet 40 minuuttia, Toiviainen painottaa.