Huippukoripallovalmentajakoulutukseen valittiin 18 valmentajaa – mukana entisiä suurpelaajia

  Suomen Koripalloliiton järjestämään huippukoripallovalmentajatutkintoon (HKVT) valitut valmentajat on julkaistu. Soveltuvuuskokeiden jälkeen tutkintoa suorittamaan valittiin 18 valmentajaa. Hakijoita oli yhteensä 33.

  HKVT-tutkintoa suorittamaan hyväksyttyjen valmentajien joukossa ovat muun muassa entinen maajoukkuepelaaja, uransa viime kauteen Kataja Basketissa päättänyt Petri Virtanen sekä Saksassa ammattilaisena pyörätuolikoripalloa pelannut ja nykyään Suomen Paralympiakomitean puheenjohtajana toimiva Mina Mojtahedi. Mukana on myös yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä naispelaajista, nykyään Tapiolan Hongassa valmentava Anja Suomalainen.

  Huippukoripallovalmentajatutkinto on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus (taso III) ja se oikeuttaa A-valmentajaluokitukseen, joka antaa kelpoisuuden toimia nuorten maajoukkuevalmentajana sekä valmentaa kaikilla sarjatasoilla kansallisessa koripallossa.

  HKVT 2017 käynnistyy toukokuussa, kun valmentajat kokoontuvat Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskukseen Kisakallion Urheiluopistolle. Vuoden kestävä koulutus sisältää seitsemän lähijaksoa, jotka järjestetään muun muassa nuorten PM-kisojen (27.-30.6., Lohja / Kisakallio), Baltic Sea Basketball Cupin (2.-5.1.2018, Tallinna) sekä miesten EM-kilpailujen yhteydessä (1.-3.9., Helsinki).

  HKVT 2017, valitut valmentajat
  Clement Henri, Helsingin NMKY
  Sainio Juuso, Jyväskylä Basketball Academy
  Järvinen Lauri, –
  Khvorost Artem, Tampereen Pyrintö
  Konttinen Pekka, Torpan Pojat
  Kuusi Niko, PuHu Juniorit
  Leino Oskari, Namika Lahti juniorit
  Mojtahedi Mina, –
  Nikula Jarno, Korihait
  Parviainen Timo, –
  Ranta, Pena, Äänekosken Huima
  Rousku Risto-Matti, Helmi Basket
  Sandvik Teijo, Helsingin NMKY
  Setälä Pekka, Namika Lahti Juniorit
  Suomalainen Anja, Tapiolan Honka
  Tuononen Marko, Kataja Basket, Joensuu
  Turja Ville, Kobra-basket Lapua ry
  Virtanen Petri, Kataja Basket Juniorit

  Lähde: Basket.fi