Joensuun Kataja antoi todellisen muistutuksen iskukyvystään torstai-illan kolmannessa välieräottelussa Helsinki Seagullsia vastaan. Mehtimäen Jäähallin parketilla jo avausjaksolla kamppailun haltuunsa ottanut Kataja ei päästänyt helsinkiläisiä enää puoliajan jälkeen voittotaisteluun mukaan, juosten vakuuttavaan 105-80 (57-38) –kotivoittoon.

Katajan rynnistys alkoi jo ottelun avausjaksolla, isäntien pussittaessa tiensä reilussa neljässä minuutissa 15-5 –johtoon, matkalla vastaansanomattomaan 34-16 –numeroihin päättyneeseen ensimmäisen neljänneksen voittoon. Seagulls heräsi vielä otteluun mukaan toisella jaksolla, pyöritellen viidessä minuutissa 19-6 –runin ja kaventaessa kotijohdon kuuteen pisteeseen kymmenminuuttisen puolivälissä.

Katajan vastaus oli kuitenkin jälleen hurja, isäntien paukuttaessa Darryl Bryantin ja Rion Brownin johdolla jakson viimeiset kolme minuuttia ja 45 sekuntia nimiinsä lukemin 15-2. Täten joukkueet siirtyivät Brownin summerin soidessa sukkaan sujahtaneen kolmosen myötä puoliajalle Katajan vakuuttavassa 57-38 –johdossa.

Parhaimmillaan Seagulls ylsi vielä 12 pisteen näköetäisyydelle Katajasta päätösjakson toisella minuutilla, sekä vielä uudestaan jakson puolivälin jälkeen. Todellista uhkaa Katajan kotivoitolle ei enää kuitenkaan syntynyt, isäntien purjehtiessa turvalliseen 105-80 (57-38) –kotivoittoon.

– Teimme nyt asioita, joihin emme edellispelissä kyenneet. Puolustus toimi hyvin, eikä Seagulls pystynyt uhkaamaan meitä toisella puoliskolla, tiivisti Katajan päävalmentaja Greg Gibson Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Katajan tehomiehinä toimivat tupla-tuplaa lähennellyt, joukkueen pisteykkönen Jarekious Bradley (28/9/5 riistoa) sekä 18 pistettä heittänyt Brown. Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Bryant (17), Ilari Seppälä (15) ja Katajan hyökkäyksen kapellimestari Teemu Rannikko (14/5 syöttöä).

Seagullsin riveistä vahvinta jälkeä tekivät 16 pistettä pussittanut sentteri Devonte Upson, 10 pistettä vajaassa 17 peliminuutissa pyöritellyt Gerald Lee Jr. sekä takamies Antto Nikkarinen (6/6 syöttöä).