Välieräsarja Vilpas – Karhu on tasatilanteessa 2-2. Sarjassa on nähty pelkkiä kotivoittoja. Jos sama tahti jatkuu, niin Vilpas etenee Korisliigan finaaleihin. Karhulla on kuitenkin mahdollisuus seuraavassa ottelussa napata vierasvoitto ja pistää Vilpas selkä seinää vasten.

Vilpas ei ole pudotuspeleissä Salohallissa vielä hävinnyt. Se on voittanut kaksi kertaa Pyrinnön puolivälierissä ja kaksi kertaa Karhun välierissä. Vilppaan edellinen kotitappio tuli helmikuun 8. päivä, kun Seagulls haki voiton Salohallissa pistein 78–87. Sen jälkeen se on voittanut yhdeksän kotiottelua putkeen.

Vilppaalta on noussut joka välieräottelussa esille eri pelaajia. Ensimmäisen välierän hahmo oli Juwan Staten ja toisessa Michael Pounds. Juho Nenonen käänsi Vilppaalle kolmannen kamppailun ja neljännessä välierässä salolaisten paras oli Okko Järvi. Järvi onkin ollut Vilppaan tasaisin pelaaja. Hän on upottanut välierissä pisteitä 11,3 keskiarvolla, kun kaikissa 43 pelaamassaan Korisliigan ottelussa tällä kaudella hänen pistekeskiarvonsa on 9. Liukas takamies Juwan Staten on joukkueensa paras pistemies, mutta jos Vilpas ei pääse kontrollimaan pelin tempoa, ei Staten pääse hyödyntämään nopeuttaan. Vilppaan heittäjät tarvitsevat onnistumisia sisäpelaajilta. Brandon Edwards ja Al’lonzo Coleman ovat jääneet Karhun isojen pihteihin.

– Pienet yksityiskohdat entistä paremmin muistiin ja kuntoon, niin vierasvoitto enemmän kuin mahdollinen, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertoo seuran sivuilla.

– Kokoonpano päätetään vasta aamuharjoituksen jälkeen.