Vilpas jatkoi välieräsarjan kotivoittotaikaa viidennessä pelissä. Vilpas oli peliin latautuneena ja oli palannut nopeaan pelityyliin, mitä auttoi Karhun heikkoheittopeli. Vilpas ratkaisi pelin jo avauspuolikkaalla ja seilasi helppoon 98–60 (54–29) voittoon.

Karhu oli pelin joka osa-alueella huonompi joukkue. Vilpas pystyi pelaamaan haluamallaan tempolla ja paikkapuolustukseen siirtyminen oli Joonas Iisalolta oiva veto.

– Vilpas teki asiat tänään niin kuin playoffeissa pitää tehdä. Se otti ensimmäisen hitin, me otettiin askel taakse joka kerta. Oltiin varovaisia, ihmeteltiin ja mietittiin. Kun meille alkoi tulla ohiheittoja ja Vilpas pääsi juoksemaan, se on aika ruman näköistä. Toinen puoliaika oli aika pelailua ja neljäs jakso pelattiin paikkaa. Vilpas oli tänään joka asiassa meitä parempi. Vilppaan 61 levypalloa kertoo, kumpi halusi ja taisteli loppuun asti. Varmaa on, että Karhu tulee keskiviikkona valmiina peliin ja taistelee loppuun asti. Kiitos meidän faneille, jotka olivat tulleet meitä kannustamaan ja tekivät sitä loppuun asti, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertasi ottelua Karhun sivujen mukaan.